2024-07-27
前一日订座Book咗第二日星期四晚上食极盛2人餐(买咗OpenRice 套餐价钱$690包加一,冇Book枱嘅话现场$798),d肉都唔错,摆盘好靓,而且出面有d日式装饰,整体都好啱女仔/情侣打卡。套餐包一大盘前菜蟹籽沙律、3定4款牛肉+1款五花豚肉(各4件左右)、生蚝2只+1条切好嘅北海道鱿鱼,生菜+翠肉瓜(各4片/块)、2杯特饮、2个甜品(自选雪糕一球)同2个紫菜白饭。总结黎讲成餐除左要挑剔果个饭唔系用珍珠米,系普通冇咬口嘅淋身嘅白饭,紫菜唔算脆口同唔肉牛x既牛角饭有麻油香,而且饭入面嘅烧肉汁又唔多,重口味嘅我地略嫌淡味。不过我地两个女仔食得好饱,本身唔食饭都OK,而且个饭量系好大。我觉得呢间烧肉系好有诚意,特饮会用新鲜菠萝,甜品系雪糕但佢有加红豆蓉系底,唔hea。牛肉既质素老实讲同牛x差唔多,最好食系鱿鱼,烧到干身好好食!当晚系平日晚上,但成场得2枱真系好可惜呀,因为买左OpenRice 劵之后唔洗再加一,埋单唔洗$700,真系CP值高,食完就话走得,我地都呆左,而且两位服务员服务态度都好好。撑住呀,希望下次黎食会改下个饭做珍珠米啦,话哂都系日本料理嘛,同埋酱汁方面可以多d选择(
当晚系平日晚上,但成场得2枱真系好可惜呀,因为买左OpenRice 劵之后唔洗再加一,埋单唔洗$700,真系CP值高,食完就话走得,我地都呆左,而且两位服务员服务态度都好好。撑住呀,希望下次黎食会改下个饭做珍珠米啦,话哂都系日本料理嘛,同埋酱汁方面可以多d选择(佢一开始提供每人两格酱汁碟系日式烧肉汁同类似韩式辣酱,再加枱上一樽黑椒同椒味盐),最后私心希望可以改一款牛肉做牛舌,哈哈!