2024-05-01
今日去粉岭联和墟探完朋友同佢个BB,朋友介绍呢边有一间性价比好高嘅泰式餐厅,我哋就去呢到食个晚餐。见到Menu都好多选择,花多眼乱😍😍佢啲套餐仲可以拣三款小食,再加饮品,真系好抵🫢🫢澳洲安格斯Pride Grade 牛小排金边粉定食套餐$100牛小排几嫩滑同淋,汤底好浓郁,有少少辣,唔错,金边粒份量好多; 小食拣左酱油冷茄子、单骨鸡翼、泰茶奶冻,饮品拣左冻泰式奶茶(+$3)🧋。冷茄子好淋,冻冰冰好开胃😍单骨鸡翼总共有三件,几香口;泰茶奶冻好重奶味,饮品系泰式奶茶好似系泰国饮个啲咁地道正宗👍👍👍👍冬阴功虾金边粉定食套餐$100虾有大概7-8只,金边粉份量好多,汤底有啲辣,夏天食一流。小食拣咗和风蟹籽沙律,青瓜做主,好清爽开胃;日式章鱼饼,唔错;紫心香芋丸,口感烟烟韧韧👍饮品拣咗香茅柳橙茉莉花茶(+$10)唔太甜,入口觉得好清新同有消暑感觉,呢个好好饮😆😆仲叫左个烧猪颈肉拼盘,猪颈肉烧到刚刚好,keep到juicy爽口得黎又香口,个拼盘仲有一串牛,一串猪同一串鸡,全部都腌得同烧得好好味😋😋下次会食下佢其他的套餐😛😛
见到Menu都好多选择,花多眼乱😍😍
佢啲套餐仲可以拣三款小食,再加饮品,真系好抵🫢🫢
冷茄子好淋,冻冰冰好开胃😍
下次会食下佢其他的套餐😛😛