2020-08-25
黎到湾仔地段除咗酒吧之前你仲谂到咩?前排仲可以晚适堂食既时候我就同朋友西围闯荡黎到呢间别具风格的西餐厅Flagship 🛥🌊⚓️单单望到门面已经俾佢既设计吸引 果然每一道菜都令我有惊喜Starter 头盘1)Beets and Feta salad 红菜头配希腊芝士 $128我从来都唔太爱好红菜头 但系呢道头盘就令我对红菜头有另一番评价 好清新既红菜头沙律再配合希腊芝士以松子作点缀 为整顿晚餐作十分好既开端🍽 2)Soup of the day- Cold tomato soup 酸酸微微蕃茄冻汤🍅 $78 炎炎夏日,黎到flagship一坐底饮到酸酸微微既蕃茄浓汤,一方面俾香浓既蕃茄味吸引另一方面冻汤仲有种透心凉既快感🤤❄️Main dish 主菜3)Mix Cheese Risotto (veg) 杂莓意大利饭 $128主菜系呢款酸酸地好开胃又有口感既意大利饭,配合杂莓汁,清新得黎又有惊喜🎉 4) Daily fish market papillote 香草青瓜纸包鱼 $158份量岩岩足够我同朋友两个女仔,怕油腻既朋友仔就机会
Starter 头盘
1)Beets and Feta salad
红菜头配希腊芝士 $128
酸酸微微蕃茄冻汤🍅 $78
Main dish 主菜
3)Mix Cheese Risotto (veg)
杂莓意大利饭 $128
香草青瓜纸包鱼 $158
份量岩岩足够我同朋友两个女仔,怕油腻既朋友仔就机会觉得heavy但其实呢条纸包鱼带出鱼既鲜香味🐟我觉得都值得试下😉
Appetizer 小食
5) Lambert Oysters
法式煮蚬 $138
新鲜蚬肉锁住鲜味肉汁😋
Dessert
6) Panna Cotta
黎到最后既甜品就系呢杯杏仁片配红桑子奶冻,奶冻唔会太甜之余配合红桑子既酸酸果香令我开开心心享受甜品之余亦为整顿丰富晚餐画上完美句号。