2018-10-20
饭意不嬲都系平靓正,今晚同妈妈喺旺角行街,经过见到佢哋有新Menu,就决定入去e下肚😋我同妈妈都系好钟意食鳗鱼,见到新Menu有个好吸引嘅鳗鱼多士😍鳗鱼控无理由唔试😝原来鳗鱼唔一定配饭,配厚多士都好正🤤而且$68可以食到原条鳗鱼,真心抵到烂🤓鳗鱼够嫩滑,都几有肉地,而且滑蛋系会动L㗎,真系做得唔错😆厚多士脆卜卜,仲搽左牛油烘,一啖咬落简直系三重享受❤️但我觉得面头酱汁咸左啲,有点盖过蛋香!大家order时可以要少汁or走汁😚整体呢个价钱系相当抵食👍🏻蒲烧珍宝鳗鱼蛋包饭 $92实在太爱鳗鱼,要左个蛋包饭版,鳗鱼同样做得好出色!好似仲大条啲tim😆饭上面嘅滑蛋好嫩好多蛋汁,超正!唯一唔好就系饭太硬😭明明都系珍珠米,但口感就真系硬左啲,改善下呢点就更完美!黑松露鲜带子野菌意大利粉 $72好多菇菇啊,仲有三只煎带子😝呢款虽然系白汁底,但味道唔会好浓烈!意粉系粗意粉𠮶种,都几烟韧,有嚼劲😚不过整体味道系偏淡,啱晒想食白汁又唔想咁重口味嘅朋友,食完都唔会滞腻啊!跟餐加$22就有蒜蓉包、沙律同一杯特饮,好抵!要左杯热嘅椰汁紫米,糖包系另上㗎,超细心!啱晒我唔钟意饮咁甜嘅嘢,杯嘢本身唔甜,底下好多紫米食
蒲烧珍宝鳗鱼蛋包饭 $92
黑松露鲜带子野菌意大利粉 $72
好多菇菇啊,仲有三只煎带子😝呢款虽然系白汁底,但味道唔会好浓烈! 意粉系粗意粉𠮶种,都几烟韧,有嚼劲😚不过整体味道系偏淡,啱晒想食白汁又唔想咁重口味嘅朋友,食完都唔会滞腻啊!
跟餐加$22就有蒜蓉包、沙律同一杯特饮,好抵! 要左杯热嘅椰汁紫米,糖包系另上㗎,超细心!啱晒我唔钟意饮咁甜嘅嘢,杯嘢本身唔甜,底下好多紫米食,好似食紧椰汁紫米露咁,就差在无西米xd