2020-11-07
极少写食评既我话你知,食完系可以满足到笑住走!Menu上既主菜都以100gram做单位标价,落单果阵waiter/waitress会同你讲解一块扒大约几重,有200gram以下,亦有350gram或以上,本身想食肉眼,但waitress话都几大份。最后我地拣左2百几克西冷,同埋300几克猪扒。佢会问你要唔要出肉柜自己拣,不过我同fd都决定比waiter发办。Menu上既sauces,算我废,我睇唔明。然后waiter好用心地每款都解释比我地听。由于未食过,我地都问佢推介我地边款,就拣左红酒烧汁配猪扒,同一款有蒜有香草有丁点儿tabasco 既酱配牛扒(利申:本人唔食得辣,但个酱一d都唔辣,仲好惹味)讲讲个牛扒,我地叫5成熟,切每一下都见到好juicy,肉质好松软。伴碟仲有一个蒜头,比你配sauce同牛扒一齐食,真系好惊喜!你去Outb_ck/ Ru_y Tu_sday食块300-600既扒,都无佢处理得咁好。 可能我太中意食牛,食个猪觉得都好食既,仅仅熟,唔会柴,有d汁,但唔似牛扒咁惊艳。不过值得提既系,红酒汁配猪扒好夹,因为猪扒比较淡味,佢个红酒汁够浓,食食完再食。一个main配 一
一个main配 一个sauce,两份小食
咁我地两个main,就有4个小食。叫左佢推荐既beef fat fries + mini beef rice。我就觉得薯条咸左少少,个牛饭d汁几浓,但都有d咸,重口味人士必点。
另外仲有mushroom+薯蓉,我比较喜欢呢两个。Mushroom佢似系焗,又香又多汁,得3块真系嫌唔够食;薯蓉味道就正常,但值得赞既系佢好幼滑!
Coffee/tea全部都系热饮,如果要饮冻饮要当正价(当然亦有酒可以order,都系正价)
成餐饭都系食左$550/2人,你去连锁店食都唔得/无呢个质素。
*呢间要订位(最好早一个星期),如果walkin基本上唔洗谂
**佢地唔收加一,不过你可以比贴士
***侍应对menu好熟悉,如果你真系无头绪,叫佢介绍,实无死
****佢有Today’s Special,系靓肉做特价(我果日系M5和牛)可以留意下