2020-05-22
早前大热,系香港开左好多石烧牛扒店每日都车水马龙。想试好耐既我但又怕多人,冇耐之后就撞正肺炎更加唔想出去食野…最近见疫情稍有缓和迹象,终于去试一试石烧牛扒。我地仲特登早小小出去食,避开人潮入到去首先就用呢部自助落单机落单,有好多牛可以选择,仲有和牛食呀!丰俭由人。我地叫左牛柳(200g)同牛肩扒(180g)。之后俾张单店员等开餐~酱汁方面有我大爱既蒜蓉、辛味喼汁同烧肉汁,出面既饭、面豉汤、沙律同水都可以任拎架!完全唔洗担心唔够食!不过大家要珍惜食物,唔好浪费呀~仲有围裙可以拎,咁就唔惊食到成身污糟晒啦!好快我地叫既牛柳同牛肩扒已经送上,牛肉系热辣辣既石板上烧到「XX」声,餐厅仲好贴心咁系牛上面加上厨房纸,防止d汁弹出黎枱面上放左天然海盐同黑椒等俾食客调味 (相)几成熟都可以自己控制~我地就中意5成熟左右。因为石板实在太热喇我地烧左阵就夹起d牛,怕烧太耐会lone左两款牛既牛味都好浓郁,牛既质素亦都相当好,轻轻既海盐同黑椒已经带出鲜味,石板既热力令到肉汁更能锁住系入面,十分惹味!牛柳比较软腍,而同牛肩扒则比较有咬口。呢个价钱可以食到呢个质素令我相当有惊喜!经过今次既体验下次我会放心试贵d
酱汁方面有我大爱既蒜蓉、辛味喼汁同烧肉汁,
仲有围裙可以拎,咁就唔惊食到成身污糟晒啦!
枱面上放左天然海盐同黑椒等俾食客调味
(相)
经过今次既体验下次我会放心试贵d既和牛!