2019-09-28
今日黎到呢间位于白布街,超高水准既居酒屋。居酒屋装修心思精致,居酒屋分两层,上层是塌塌米,感觉置身于星空中。我地二人选择下层bar枱位,墙身装饰成鱼缸,裹面隐约见到一支支日本酒。bar枱上摆放左个鱼缸,裹面养左好多只蟹仔,几得意,原来佢系炸比人食架。太残忍,所以我地无点啦。坐bar 枱好处系可以见到师傅亲自烧串烧,好有日本feel,串烧又香喷喷,一d 都唔会大烟。先食个前菜-牛蒡炒免治鸡肉粒,真系好小食牛蒡,甘样炒原来都几好味。刺身,深海池鱼,带子,鱿鱼,样样都新鲜甜味噌牛舌-呢个真系唔讲得笑,劲好味,牛舌好腍,好入味,仲有d豆腐粒配衬。点小得串烧,五花腩,秋葵,鸡软骨,芦荀,鸡颈肉。猪颈肉就食得多,鸡颈肉唔系师傅推介都唔识叫黎食,原来几好味wo。杂锦鱼生饭,餐牌无架,我都系随便问下,师傅就整比我食,老板话10月先推出咋,估唔比我早一步食到😋仲有甜品水玄信饼食,充满惊喜既居酒屋,大家黎到呢度唔怕谂唔到食乜。
刺身,深海池鱼,带子,鱿鱼,样样都新鲜甜