2023-04-23
新都城中心三期早前开左间新派泰式cafe 环境好舒适 田园式设计 配上白色云石枱 木制书架 芒草等摆设 好文青😍有别于一般cafe以西餐为主 YOLO主打泰国菜 仲有一啲好特别既新派泰式fusion 菜比大家试下😊今次我地就简左二人餐食 因为真系超级抵食🤑 6道菜包括有汤 串烧拼盘 沙律 主食 菜 野饮 咁丰富都只系$228 真系不得鸟👏🏼🫕大头虾冬荫功汤(细)虽然系细size 但都好足料 有大头虾 洋葱 香茅 仲有好多菇片 食极都有😂味道酸酸辣辣 好醒胃 做前菜一流🍢泰式烧烤拼盘(细)完全冇揸流滩 有一串鸡柳 猪肉 辣肉肠 烧蕃茄 仲有四只一字骨鸡翼黄金鸡翼 炸到香脆 配埋咸蛋黄酱真系冇得输 超级惹味 鸡柳肉质嫩滑 烧蕃茄好juicy 🐷原只泰式无骨猪手去晒骨 啖啖肉👍🏻卤水汁好浓猪手皮好林好滑🥬马拉栈炒通菜菜好新鲜 炒完都好翠绿 色水好靓味道岩岩好 吾会太咸套餐仲包白饭 薄饼 薄饼好苏脆 上枱时热辣辣 牛油味几出 好惊喜😚🍹泰式奶茶 & 泰式奶绿好colorful 岩晒打卡奶绿好香茉莉花味 几特别🍦芒果糯米饭配雪糕 +$40食泰国野一定要食芒果糯米饭糯米饭暖暖地 用左蝶豆花上色 加
二人餐
🫕大头虾冬荫功汤(细)
味道酸酸辣辣 好醒胃 做前菜一流
大头虾冬荫功汤
🍢泰式烧烤拼盘(细)
黄金鸡翼 炸到香脆 配埋咸蛋黄酱真系冇得输 超级惹味
好colorful 岩晒打卡
奶绿好香茉莉花味 几特别
🍦芒果糯米饭配雪糕 +$40
食泰国野一定要食芒果糯米饭
糯米饭暖暖地 用左蝶豆花上色 加埋椰酱 好好食😋仲配埋椰子雪糕 冰火交融 好似心太软咁 好特别💯
芒果糯米饭配雪糕
💭
晚市二人餐有成6道菜 只系要$228 真系超抵食 每道菜用料十足 份量又多 食物味道又非常好 装修又舒适 好值得一试🥰