2021-09-26
呢度嘅high tea供应时间好长,由下午到晚上都有得叫,最啱我呢d甜品当正餐嘅人,5:30pm嚟到唔洗等位,仲无咩人Tim,因为大部分人都系买外卖。一向都系Tony wong嘅铁粉,佢嘅yogurt 同cake都好钟意食,难得有地方可以high tea食晒2样,只系$358/2人,仲要唔洗加一,点计都好抵。由于太为食,仲散叫多件焦糖朱古力毛士,结果作为甜魔嘅我,都食到反晒肚,份量真系好足够。味道方便,真系每件都好出色,Tony Wong嘅甜品,每件都好有层次,口感丰富,连毛士蛋糕嘅鱼胶粉份量都控制得好好,唔会食到好胶嘅感觉。连蛋糕面嘅装饰都系靓朱古力,可以放心食埋。蛋糕嘅toppings、饼底同啫喱,都系smile yogurt有卖嘅款,再配搭出嚟,都几物尽其用,变相可以尝多几款甜品。咸点嘅用料虽然唔名贵,但味道都好正常,比想像中有惊喜。而scone 都做得好好,配埋玫瑰士多啤梨酱,真系轻松ko一整个,唔会觉得好口干,成口粉。食过茶园、四季、rosewood 同F&M,等等嘅High tea,佢地嘅high tea总有d野唔啱口味,食唔晒,有时质素都几唔稳定(特别系节日落order)
食过茶园、四季、rosewood 同F&M,等等嘅High tea,佢地嘅high tea总有d野唔啱口味,食唔晒,有时质素都几唔稳定(特别系节日落order)。但Tony wong嘅,我又每款都清晒。佢都系酒店甜品师出生,用咁平嘅价钱食到呢个级数,真系好抵。
PS.不过个餐牌真系比较旧,如果可以换新,但唔加价就好了