2023-02-21
难得屋企人得闲,当然有时间就带佢地食好少少,今日拣左观塘既登堂,佢哋既晚餐系半自助餐形式,网上被佢哋招牌菜威灵顿牛柳吸引,所以一于去trytry 😍一上到去,就已经见到一个自助吧,分左海鲜刺身区、熟食区、沙律区、甜品区等,以半自助餐黎讲,种类都算多,同埋佢哋周不时会换菜色,唔会来来去去都系食开𠮶几款,好有诚意!自助吧熟食区有几样特别钟意,首先系南瓜汤,好浓郁,饮多几碗都唔会觉得溜😍白汁青口、蚬肉都超好食,每只都好肥美。仲有烤鸡翼、泰式猪颈肉等嘅小食都好好食。刺身区嘅刺身,有甜虾同赤贝,甜虾好鲜甜,赤贝好爽口,encore咗好多次😂其实食佢哋嘅自助吧都已经可以饱左7成😂主菜:🎈 烤焗纽西兰羊鞍开心果保云苏+$60叫咗五成熟,上碟嘅时候已经眼见到肉质好Juicy,食落去估唔到一啲都唔苏,佢哋嘅肉质超级嫩!钟意食半嘅朋友会一定好钟意❤️上面铺满开心果仁碎,估唔到同羊肉非常搭配,食落去非常有口感!🎈 美国特级牛柳威灵顿+$170特登为咗呢个威灵顿牛柳而来,佢哋嘅卖相超级靓,真系冇令我失望!佢哋嘅酥皮好香牛油味,入边亦会有火腿。一切落去已经见到好粉嫩嘅牛柳,食落去肉质超级淋,牛味好浓郁,而且佢哋
主菜:
🎈 烤焗纽西兰羊鞍开心果保云苏+$60
🎈 美国特级牛柳威灵顿+$170
特登为咗呢个威灵顿牛柳而来,佢哋嘅卖相超级靓,真系冇令我失望!佢哋嘅酥皮好香牛油味,入边亦会有火腿。一切落去已经见到好粉嫩嘅牛柳,食落去肉质超级淋,牛味好浓郁,而且佢哋嘅黑松露野菌汁超正,好重黑松露味,同牛柳好夹,必食!