讲起食肉肉,真系不得不提呢间🌟大众烧肉酒场🌟入面个2人定食真系我食过最抵、最多肉、最多选择又最高质既set😝🌟烧肉两人定食🌟 $588入面有:✨和牛沙巴当✨望落去已经觉得啲油花好靓好霜降,食落好重牛油香之余,仲有浸好独特嘅甜味;一咬落去果下啲牛油渗晒出嚟真系正到爆😍嫩到距离入口即溶真系只差一点点🤣✨千本筋✨牛只嘅稀有部位之一;脂肪唔多,胶质丰富,肉质柔软,牛味极浓👍🏻✨厚切牛舌芯✨厚切既牛舌芯会比薄切既容易d控制到个熟度,冇咁易会over cook烧到韧哂;呢块牛舌芯肉质柔软爽滑之余仲好弹牙,好有质感,越嚼越香✨天使和牛肋肉✨油脂好均匀,肉味亦都好香浓,肉质仲要好细腻✨柚子鸡肉✨嫩滑鸡肉散发出阵阵柚子清香,好小清新✨味噌五花✨五花肥瘦相间,腌到好入味,少少猪肉膻味都feel唔到✨免治和牛多士✨薄身嘅多士烘到好松脆,中间搽咗黑松露他他酱同夹住块牛肉味好浓、厚身又多汁嘅和牛汉堡扒;面头仲要放咗d鱼子酱,矜贵又高质,食过真系返唔到转头✨野菜五盛合✨盛盒入面有南瓜、紫薯、菠萝、大葱同冬菇5种野菜✨芝士年糕✨芝士味唔会太浓;年糕外层炸到好脆皮,入面烟烟韧韧又软滑,无法抗拒嘅邪恶滋味✨鸡皮饺子✨外
讲起食肉肉,真系不得不提呢间🌟大众烧肉酒场🌟

🌟烧肉两人定食🌟 $588

入面有:

✨和牛沙巴当✨

✨千本筋✨

✨厚切牛舌芯✨

✨天使和牛肋肉✨

油脂好均匀,肉味亦都好香浓,肉质仲要好细腻

✨柚子鸡肉✨

嫩滑鸡肉散发出阵阵柚子清香,好小清新

✨味噌五花✨

五花肥瘦相间,腌到好入味,少少猪肉膻味都feel唔到

✨免治和牛多士✨

✨野菜五盛合✨

盛盒入面有南瓜、紫薯、菠萝、大葱同冬菇5种野菜

✨芝士年糕✨

✨鸡皮饺子✨

外层鸡皮油香十足,口感香脆,入面内馅多肉饱满又多汁,真系好正👍🏻

✨紫菜月见丼(2碗)✨

满满当当既紫菜碎中间放左只橙红色既半熟蛋黄,同底层既日本米饭捞匀一齐食真系不得了,呢个组合绝对冇得输👍🏻

✨冷泡白桃乌龙茶(2杯)✨

白桃香好重,乌龙茶味相对淡雅,入口甘醇清甜,唔苦唔涩;边食烧肉边叹茶,咩油腻感都冇晒😬

店内既抽风系统亦都好得,烧左咁耐-d烟雾弥漫的感觉都冇之余,食完走出去个人都唔会成阵烧肉味👍🏻

真心估唔到-个只系几百蚊既二人餐入面可以有咁多款唔同既食材之余,仲要款款都咁好食,啱晒有选择困难症嘅我💖份量仲-d都唔惹少添,超饱肚!

唔系讲笑,cp值真系高到爆💯好难唔会返转头,加上另外散叫餐单亦都好吸引仲要唔系贵,下次-定要过嚟试埋先😝

🏮大众烧肉酒场

📍筲箕湾新成街8号新成中心地下F号舖