2018-10-22
收工晚上约了朋友去旺角行街,路过呢间初心冰室时觉得佢装修得好有情调,同普通冰室感觉唔同,价钱方面又几抵😳于是决定入去试下。餐厅有大量卡座,虽然台与台之间唔算阔落但私隐度都算高!想倾计都唔怕隔离台听到初心冰室灯光比较昏暗,想平平地约会下都唔错,几有feel晚市套餐非常抵,价钱由60蚊至98都有,包餐汤餐包同餐饮点完单好快就黎左餐包及餐汤,红汤足料好饮,白汤稍为普通。饮完餐汤冇耐就上主菜了,时间啱啱好主菜看起来非常吸引,无论是餐碟定系摆盘,都睇得出花了心思,绝对唔系普通冰室水准!香煎挪威三文鱼扒$88香煎三文鱼扒望落简单,但其实我食过许多西餐厅都有失败品,不是太干就是太淡。估唔到呢间冰室既三文鱼扒令我十分有惊喜,皮脆而不失肉汁,三文鱼既油脂系口入面融化既感觉真系好幸福❤️美国谷饲西冷扒$88西冷扒有两块,份量非常多。厨师火候控制得很好,叫了五成熟就是五成熟薯角味道都唔错,真系好抵食跟餐送雪米糍今日好想饮特饮,加左10蚊转红豆冰。大大杯好正啊焦糖炖蛋$38由于呢间冰室既出品令我地太有惊喜,所以决定叫多个甜品试下呢个决定系冇错㗎!咁焦糖炖蛋蛋味香浓,质地幼滑,表面的焦糖烧得香脆,好出色呢间冰室真
晚市套餐非常抵,价钱由60蚊至98都有,包餐汤餐包同餐饮
点完单好快就黎左餐包及餐汤,红汤足料好饮,白汤稍为普通。
香煎挪威三文鱼扒$88
今日好想饮特饮,加左10蚊转红豆冰。大大杯好正啊
红豆冰
焦糖炖蛋$38
焦糖炖蛋
呢间冰室真系CP值极高!