2024-12-20 100 浏览
.最近朋友话突然想食酸菜鱼,同佢一齐去咗试「姚姚酸菜鱼」,呢间店位于青衣城,环境靓靓哋,用咗Tiffany Blue做主调设计,卡位梳化舒服又放松✨⭐️ 必点推介:姚姚酸菜鱼二人份量两人份酸菜鱼真系足料又抵食!用新鲜鲈鱼起肉,大大块鱼肉冇骨,嫩滑到爆,小朋友都啱食!酸菜经浸泡后,味道酸得嚟不会过火,够开胃又衬鱼汤,整体好平衡。鱼汤用咗5-6小时熬制,金黄泽色、香气扑鼻,辣度仲可以自由调整,少辣的话香港人口味啱啱好~而且汤底有少少麻香,真系超级惹味🤩💚 凉拌莴笋丝呢道凉菜好清新解腻!莴笋丝爽脆细嫩,口感轻盈,但味道入味,带少少酸甜味,非常适合搭配重口味嘅酸菜鱼一齐食,感觉刚刚好👍🏻🍡 姚姚脆奶外层炸得金黄酥脆,内里系滑溜溜既奶香心,咬开仲会感觉到鲜奶融化喺口中,非常满足!炸得唔会太油腻,甜度适中,无论饭后定作为小食都啱晒😊总括嚟讲,呢度真系集环境、味道、性价比于一身嘅酸菜鱼店,朋友聚餐、亲子饭局都好啱~下次想食酸菜鱼又唔知边度好,记得试下姚姚酸菜鱼啦✅姚姚酸菜鱼📍青衣青敬路青衣城地下G01号舖

⭐️ 必点推介:姚姚酸菜鱼二人份量

💚 凉拌莴笋丝