2023-02-28
同妈咪去远d 行下街食个tea,见到有间新派西式茶餐厅既食物多元化,环境舒服光猛又企理,入座率高,价钱又相宜被安排坐向落地玻璃既卡位,位置非常宽躺。打开menu, 款式非常多。下午茶时间原来唔止可叫下午茶,仲可以叫lunch or dinner, 简直花多眼乱。最后我地点左lunch,比较特别同想食饭烟三文鱼沙律$48好食,要赞系个汁咸咸地又甜甜地,同烟三文鱼好甲,食起来更加香鱼籽三文鱼蛋炒饭$58一上台已闻到香浓既三文鱼味。有好足料既三文鱼,味道果然香口。菇类唔会好重菇味,滑滑地口感几好。配埋嫩滑既蛋花一流lq三层芝士鲜茄牛脷饭$58有好邪恶既芝士,质地好香滑,好香芝士味,配埋茄汁好juicy. 特别要赞系牛脷好软好滑,啖啖肉既感觉好正,仲要有好多旧热红菜头柚子茶(星级特饮+$18)味道酸酸甜甜,有益又好饮综合水果红茶(星级特饮+$24)一样酸酸甜甜,又有杂果食总括黎讲,食物多元化,中式茶餐又有,西式又好多选择,CP值好高,无论早午晚食都总满足到我既愿望
最后我地点左lunch,比较特别同想食饭
烟三文鱼沙律$48
鱼籽三文鱼蛋炒饭$58
三层芝士鲜茄牛脷饭$58
热红菜头柚子茶(星级特饮+$18)
味道酸酸甜甜,有益又好饮
综合水果红茶(星级特饮+$24)
一样酸酸甜甜,又有杂果食