2023-01-15 37 浏览
差唔多每次出街食都系食日本菜,西餐。。。😂今日突然有 d挂住香港地道家常小菜😝,估唔到旺角开左间元朗老字号餐厅,当然要入去食吓啦😆🌟生滚艇仔粥 配香煎萝卜糕 & 热奶茶 (下午茶餐) $38呢度出名食粥,一场黎到点可以唔叫返碗黎食呢☺️?艇仔粥用料好丰富,入面有鱿鱼、花生、猪皮等等😋,d粥煲得超绵滑,味道鲜甜👍!萝卜糕有两件,外皮香脆😜,萝卜虾米味都几重,唔错😍!🌟XO酱叉烧炒蛋饭 配热朱古力 (常餐) $58见好多食评都推荐佢,所以我又叫返碟黎试吓,果然名副其实🤩!叉烧好多块,入口软腍😋,而最有惊喜肯定系炒蛋,炒得非常嫩滑,keep到蛋汁🥰,加埋超惹味XO酱,捞饭食一流💯!必推!(但细食嘅朋友要注意嘅系饭量非常多,最好同人share食🤣~)🌟酥炸鱿鱼须 $58鱿鱼须份量颇多,又够大条❤️,炸衣炸到金黄色,几酥脆😉,但唔系好油腻,高质😝!🌟香脆炸大肠 $55外皮卜卜脆😚,爽口弹牙,清洗得好干净☺️!配埋酸酸地嘅酱汁仲正~🌟鲜虾肠粉 $30肠粉滑溜,外皮较厚身😂,每条包住一至两粒大大只嘅鲜虾,鲜虾鲜甜弹牙😚🌟菠萝咕噜肉 $58味道酸酸甜甜,好开胃😉,咕噜肉冇炸到太干身,仲好大旧肉🤩!菠萝又好清

萝卜糕有两件,外皮香脆😜,萝卜虾米味都几重,唔错😍!

🌟XO酱叉烧炒蛋饭 配热朱古力 (常餐) $58

🌟酥炸鱿鱼须 $58

🌟香脆炸大肠 $55

🌟鲜虾肠粉 $30

🌟菠萝咕噜肉 $58

味道酸酸甜甜,好开胃😉,咕噜肉冇炸到太干身,仲好大旧肉🤩!菠萝又好清甜,正😁!