2023-06-03
今日去开荃湾探朋友,朋友话想食日本嘢,就行咗去愉景新城嘅鸟山名,我地叫左两个小食,两个定食,同两杯野饮💕富山湾熟萤光鱿鱼 $78一客有6大条,入口饱满多膏,口感爽脆,非常鲜甜而且有海水味,点上清新酸甜嘅柚子酱食,真系滋味又开胃💕味淋鱼翅 $48好似食紧鸡泡鱼干,非常香浓有咬口,配埋加咗七味粉嘅沙律酱,真系一条接一条食唔停💕辛辣肉酱黑豚叉烧石头锅饭定食 $140(附沙律、前菜、渍物、味噌汤、醋饭、甜品)石头锅一上枱热辣辣出晒烟好吸引啊,黑豚肉叉烧肉香肥美,份量十分足够,将辛辣肉酱倒入饭中,同黑豚肉、菜丝、粟米粒捞埋一齐,闻到香气已经流晒口水喇,食落有饭焦香脆,味道辣辣地好惹味,有惊喜💕蚝华刺身定食 $298(附沙律、前菜、渍物、味噌汤、甜品)摆盘好靓,全部刺身都好鲜甜,入口立即刻被海水鲜味包围住整个口腔,咬落去弹牙爆汁,清新美味💕水蜜桃乳酪沙冰 $32香浓水蜜桃味,酸酸地又唔会太甜,饮落冰冻透心凉,好啱宜家嘅天气
💕富山湾熟萤光鱿鱼 $78
💕味淋鱼翅 $48
💕辛辣肉酱黑豚叉烧石头锅饭定食 $140
(附沙律、前菜、渍物、味噌汤、醋饭、甜品)
💕蚝华刺身定食 $298
(附沙律、前菜、渍物、味噌汤、甜品)
💕水蜜桃乳酪沙冰 $32