2024-08-07
🔥讲到香港小食唔知你哋觉得边样最具代表性?呢一间,喺大围屹立咗超过20年嘅小食店,噏得出嘅小食几乎都有💫虽然佢系一间老店,不过佢嘅运作模式一啲都唔老,定期就会推出一啲新产品,例如呢排推出咗嘅💐煎酿三宝西兰花💐就非常受到一班街坊嘅欢迎🥰要数佢其中一样最好食嘅孖宝,肯定系呢度嘅烧卖同埋陈皮鱼蛋!配上香浓秘制嘅辣汁,而且价钱竟然只系💲12/10粒!🐔大大只嘅生炸鸡髀更加唔少得,食完一只今晚都唔使食饭!都只系25蚊🧆煎酿三宝当然系小食里面嘅主角之一啦,一大盒我都只系买咗30蚊,每一件都非常大件,佢度嘅酿尖椒系辣辣地㗎!佢呢度煎酿三宝有个特色就系有啲街外出面唔会有嘅嘢就例如鱼肉西兰花同埋冬菇咁样!🫔椒盐烧卖,到底有咩吸引?咪就系香脆啰!加少少辣酱,简直系perfect,几多钱?12蚊!🦑呢几年大热嘅芥辣墨鱼呢度都有,仲系新鲜即整,唔使惊食到肚屙😋🐷炸大肠,应该都系香港名物之一。呢度嘅炸大肠唔好睇佢十几蚊一串,佢系大肠包小肠!绝对值呢个价钱,出去食碗牛肠河都三四十蚊得𠮶几旧仔,呢度旧旧都系大大件🐔串烧,呢样就真系唔系周围嘅小食店都会有。呢度嘅串烧虽然买16蚊一串,但系份量大!系喺你喺街边食到十蚊一
要数佢其中一样最好食嘅孖宝,肯定系呢度嘅烧卖同埋陈皮鱼蛋!
配上香浓秘制嘅辣汁,而且价钱竟然只系💲12/10粒!
🧆煎酿三宝当然系小食里面嘅主角之一啦,
🫔椒盐烧卖,到底有咩吸引?咪就系香脆啰!
加少少辣酱,简直系perfect,几多钱?12蚊!
🐷炸大肠,应该都系香港名物之一。
🐔串烧,呢样就真系唔系周围嘅小食店都会有。
呢度嘅串烧虽然买16蚊一串,但系份量大!系喺你喺街边食到十蚊一串嘅三倍😋
香港历史悠久嘅小食店里面大围呢一间肯定系上晒榜嘅!近年佢哋仲返新过舖面非常简洁干净!
仲有车仔面、紫菜鱼皮饺、臭豆腐等等嘅食物等住去发掘
唔知几时可以做埋珍珠奶茶呢?