2023-04-03
📍Jubeelee Bar and Restaurant 同朋友想黎个Happy Friday,我系港岛放工,朋友住港岛,于是就拣左系天后嘅呢间餐厅,去到先知位置唔算多,好彩Walk-in都仲食到😚仲要好高质门面都好新净,门口仲有板写住有私房菜🍻 happy hours: red wine & white wine 🍷 - $45Beers 🍺 - $682 drinks free 1 snack一入到去,我就比佢个酒墙震撼到,老板话柜上面最高个啲酒唔系攞黎饮,系煮𩠌用🤣柜入面嘅先系比客人饮。老板岩岩仲装左个卡拉ok机,比啲人饮酒、食野个时轻松下。倾计期间知道呢到仲有包场服务,一包场就可以由1800-0200用晒成间餐厅,唔怪之得仲见到位后面有骰盅。老板自己一脚踢,楼面同厨房都系佢呀,所有野食都系即叫即整,上到枱个时全部野都系热辣辣,好食嘅野系需要耐心嘅等待,食得出老板好比心机煮😋。老板份人仲好热情,一路食仲一路同佢倾计,介绍我地饮啲咩酒呀咩野好食咁。Happy Friday 未食饭先饮酒清酒🍶三粒米 白米 - 易入口又香,最岩我呢啲唔系成日饮酒嘅港女老板讲先知黑米系最高级食西餐就再饮
门面都好新净,门口仲有板写住有私房菜
🍻 happy hours:
野食都系亲民价钱☺️
炸薯条🍟就送住酒先
烟三文鱼蓝芝士沙律🥗
个沙律酱汁就睇老板个日想打咩酱
我同朋友就好钟意今日呢个酱,仲要入面个加左好多蓝芝士!好满足
忌廉芦笋蚬肉意粉🍝 (私心推介)
老板都会提供off menu嘅嘢食,有嘢想食都可以问下老板有无架,老板话最紧要客人食得开心,真系良心小店🥹
啲芦笋食落好新鲜,仲有好多蚬肉
青酱香煎三文鱼
个皮煎到脆卜卜,仲有好多汁,一啖皮一啖肉连酱咁食特别好食🤤,样样野都好大份,食到我同朋友捧住肚咁走。
老板真系好好人,笑住咁食成餐饭,真系多谢晒老板比一个Happy Friday我同朋友☺️