2023-09-07
今日同我Daddy,Mami,仲有两个小马骝去元朗食潮州菜😋😋😋 Daddy系潮州人,所以食潮州菜🍽️一定系好嘴刁😝自从我做咗妈妈之后,对我嚟讲一个舒舒服服嘅用餐环境真系好重要!入到嚟鹅卤宫,餐厅布置好摩登,配合柔和嘅木质氛围,带住小朋友就自然食得安心同坐得舒适啦!节日庆祝同朋友喺度食饭都唔错🥳🥳今次我哋点咗👉🏻4人套餐($1488),种类都几多🤤🤤套餐份量十足,5个人食绝对无问题, CP值高👍🏻🤎卤水鹅拼盘沿用陈年香醇卤水胆,采用顶级狮头鹅炮制,所以食落去都好滑,鹅味仲特别浓,好有潮州风味🤩🤎红烧鲍翅好足料!热辣辣咁每位上,好正!🤩🤎芦笋炒虾球只虾大大只,炒得好香好够爽口🤎葱烧原条黄玉海参好够入味,啲葱烧汁好开胃🤎清蒸海星斑大大条鱼,蒸嘅时间啱啱好👍🏻所以好滑,啱晒我两个小朋友🤎蛋白杏仁茶呢个甜品真系唔少得,口感幼滑,一攞出嚟已经闻到香喷喷🥰😋唔算太甜啱啱好!虽然只系一个四人套餐,但系我哋大家都食到好够饱☺️满足😌
节日庆祝同朋友喺度食饭都唔错🥳🥳
🤎卤水鹅拼盘
🤎红烧鲍翅
好足料!热辣辣咁每位上,好正!🤩
🤎芦笋炒虾球
只虾大大只,炒得好香好够爽口
🤎葱烧原条黄玉海参
好够入味,啲葱烧汁好开胃
🤎清蒸海星斑
大大条鱼,蒸嘅时间啱啱好👍🏻所以好滑,啱晒我两个小朋友
🤎蛋白杏仁茶
虽然只系一个四人套餐,但系我哋大家都食到好够饱☺️满足😌