2023-08-11 88 浏览
系旺角收工好肚饿同另一半揾野食,揾到呢间泰国野,都见Openrice有过千个好评,就试下😛坐底我地见到二人餐$378,都几多野食就拣左二人餐(唔洗谂😆)• 烧猪颈肉肉质okay的,不过佢烧到个外皮有少少鞋/韧(好少)但都有啲影响口感。不过酱汁加分 !! 辣辣地好惹味🤍• 海南鸡海南鸡份量都足够两个人食!而且比左髀既位置我地🥹(开心仔)肉质好滑,我自己就怕肥无食到啲皮,不过连平时唔食肥腻野既男朋友都话啲皮都唔系好肥,佢食晒😂酱汁方面唔系好食到咩味🤣就咁食少咸,但点埋个鸡食岩岩好😋• 蒜蓉包(4件)佢个餐本身系包两个白饭/油饭,我地将其中一个饭+$10转左做蒜蓉包。不过我地做左个唔系咁明智既选择🥲因为蒜蓉包都好脆口下,但我地个餐就唔包咖哩,所以食落都比较dry同𠝹口😂蒜蓉包都几香脆,不过个人觉得牛油/蒜油可以再加多啲,蒜蓉/蒜味目前唔算好多。• 泰式肉碎生菜包肉碎份量非常多!菜量反而唔算好多😆同埋佢既生菜都偏薄,食第一块时加满肉碎食,搞到太咸🥲第二块就咁铺薄薄一层肉碎就岩岩好。肉碎都肥猪肉偏多,重油香,而且够辣,好食🤤由于菜唔够肉多,而且蒜蓉包比较dry同𠝹口既关系,我就尝试将生菜包既肉碎

烧猪颈肉

• 烧猪颈肉

海南鸡

• 海南鸡

蒜茸包 (4件)

• 蒜蓉包(4件)

泰武肉碎生菜包

• 泰式肉碎生菜包

由于菜唔够肉多,而且蒜蓉包比较dry同𠝹口既关系,我就尝试将生菜包既肉碎放系包面一齐食,系好食的😂👍🏻

生虾刺身(6pcs)

• 生虾刺身(6pcs)

生虾刺身就一般般,无乜虾味,果块蒜片亦唔够辣🥲唯有靠个泰式辣酱去拯救佢😂

加埋一埋单$427,觉得价钱for两个人又有咁多野食都算系咁👍🏻
2023-08-10
海南鸡
泰武肉碎生菜包
  • 泰式海南鸡(例牌)
  • 泰式肉碎生菜包