餐厅: 魚治 (M88)
资讯:

2020-02-20 6428 浏览
中环地区好多餐厅选择,今次拣选日本居酒屋,呢间环境舒适地方宽广同三五知己品尝清酒倾吓计依家可以选择✨鹿儿岛A4 和牛三文治🥪话说之前去过鹿儿岛深刻印象嘅A4和牛系特别好食,今次我叫咗三文治,疯狂影相时段我同朋友影完相,之后其实都谂紧会唔会冻咗肉质冇咁好食冇咁柔软,但出奇和牛好柔软脂肪比例适中外层方包两边焗到金黄色,口感层次分明外脆内嫩,依个系值得推介✨炙烧味噌他他一上枱捞匀三文鱼、吞拿鱼同油甘鱼既味噌他他,见到服务员即用手提火枪,手机即刻ready,用火枪招展微微金黄色嘅味增他他,在捞匀蛋汁伴入味噌他他包住松脆嘅紫菜一啖食到油甘鱼鲜味特别甜,三重层次✨海胆鱼子脆薯海胆同鱼籽好重海水嘅味道唔使调味都已经好夹,底层好似雀巢嘅外型,原来系脆脆嚟,呢个配搭都好特别 第1次尝试即刻想encore✨甲罗烧 蟹壳里满满的蟹膏,咸甜偏向咸搭配饭或者梳打饼可以成为绝配✨鳀鱼酱伴鲜野菜小火锅炉翻滚鳀鱼酱伴上日本新鲜蔬果,有车厘茄、日本番薯、青瓜、青椒同椰菜,酱汁香味浓郁有少少咸,所有青瓜都好新鲜爽脆车厘茄多汁好Flash✨干鱼籽伴荞麦面新嘅食法加咗干左鱼籽,咸味特别重荞麦面捞左柚子味烟银得来带点酸嘅味道个

✨鹿儿岛A4 和牛三文治🥪

✨炙烧味噌他他

✨海胆鱼子脆薯

✨甲罗烧
蟹壳里满满的蟹膏,咸甜偏向咸搭配饭或者梳打饼可以成为绝配

✨鳀鱼酱伴鲜野菜

✨干鱼籽伴荞麦面
个人认为太过咸味,可以减少一点

✨原条鳗鱼
一直如果有睇开我食评嘅话都知我一个鳗鱼控,梗系唔少得叫一碟鳗鱼,干烧好海鳗鱼有香味重,油脂分泌适上面扫上薄薄鳗鱼汁带出微微甜味

✨出羽樱清酒
一向钟意饮清酒嘅朋友好想推介呢款清酒,淡淡清酒味道,饮一淡唔会涸喉好啱女士饮
炙烧味噌他他
鹿儿岛A4 和牛三文治