2024-04-23
虽然社交平台某个page「结业」,但我仍然想坚持以往之前小店的初心不变,继续在周末,外出寻找一些小店,咁啱今日喺尖沙咀探完朋友,朋友话我哋知道这一间小店今个月初开幕,就去试吓先。一上到去,即刻俾墙上的壁画吸引住,不过,全场都没有客人,第一下有些却步。不过,我估可能系因为有人知道呢间火锅店嘅存在。所以,我同老公最后都入左去。睇完个餐牌后,的确没有太多选择。平时我们喜欢吃的响铃也没有。不过,我见到熟咗牛都系黄牛级别,而且有M六和牛福心肉,所以谂都唔谂,就叫咗佢四日份量!个和牛牛肉超级超级超级好食,牛肉味浓郁,而且入口即溶🥰😋🤩。 (因为四人份量比起2人份量,只系需要加多$78 ,我同老公都系劲钟意食牛肉嘅,所以我哋为咗可以CP值最抵嘅情况之下食牛肉,就叫咗个四人份量。不过,原来四人份量都只不过是12片牛肉,所以绝对叫得过。我最初都有想过会否有点儿贵,但后来我在网上search吓呢种牛肉嘅价钱嘅时候,发现仲平过自己系街外买来打边炉,𠮶下即刻觉得:都几抵㖞!)😆但系我最欣赏嘅系佢竟然有姜烧汁,而且,个鸡白汤,是他们自己熬制,我同老公一开始嘅时候每人饮咗两碗,叫侍应加汤嘅时候,我以为会加普通嘅猪
但系我最欣赏嘅系佢竟然有姜烧汁,而且,个鸡白汤,是他们自己熬制,我同老公一开始嘅时候每人饮咗两碗,叫侍应加汤嘅时候,我以为会加普通嘅猪骨汤,点知,他们加的,都是原汁原味嘅鸡汤,讲吓有啲受宠若惊。心想:咁做生意法,蚀住咗㖞!生唔生存到㗎 ?
因为有个姜烧汁嘅缘故,我叫咗个乌冬,同老公可以有两种食法。我有我嘅烧汁捞乌冬,老公有佢嘅白鸡汤乌冬,各取所喜好的,真是好!
呢度打边炉冇限时,我同老公喺度Hea咗三个几钟,但除咗我哋一台客之外,就只有多一台拍。真心担心😰