2022-11-12
平日放工最钟意揾唔同野食下🧡💛香港难得真系好多唔同美食都有😎禁岩早前同朋友倾开佢地食左墨西哥菜🇲🇽所以我都想食下去chill 下!所以就约左老公去位于尖沙咀既8Five2 restobar📍🇲🇽地点都唔算好难揾,同埋空间好阔落⭐️整个感觉真系好CHILL好轻松🪐-食物方面,都好多唔唔同选择📋以西式墨西哥菜为主,我地点了墨西哥牛肉玉米饼沙律Mexican beef taco salad🥗当然要试下特式之选,好特别同大份既沙律,有牛油果🥑牛肉🥩芝士🧀乳酪等等、好丰富同清新,重点系份量大份到会饱😆特式又顺口之选! 正!💯-由于沙律好大,所以都系点了细份既小食😛点了迷你汉堡-牛肉🍔🍔呢个真系好精致,即使细细个burger 都一样好JUICY🤤牛肉汁满满,而且一啖有牛肉同肉汁,好惊喜!系精致之选,当然份量就真系mini 啦!😁-主食方面我地点了墨西哥卷饼Burrito (pulled beef)🌯墨西哥菜当然要食Burrito 🫔又系好大份,同埋入面原来有饭😆除了牛肉丝外,仲有芝士,好夹好丰富呀!即使男士食都一定会够饱,📝而且好有墨西哥菜既特色,好正!🤤仲有其他唔同卷饼选择,下次都可以试下!💜-饮
香港难得真系好多唔同美食都有😎
禁岩早前同朋友倾开佢地食左墨西哥菜🇲🇽
所以我都想食下去chill 下!
地点都唔算好难揾,同埋空间好阔落⭐️
整个感觉真系好CHILL好轻松🪐
食物方面,都好多唔唔同选择📋
以西式墨西哥菜为主,
当然要试下特式之选,
好特别同大份既沙律,有牛油果🥑牛肉🥩芝士🧀乳酪等等、
好丰富同清新,重点系份量大份到会饱😆
特式又顺口之选! 正!💯
由于沙律好大,所以都系点了细份既小食😛
点了迷你汉堡-牛肉🍔🍔呢个真系好精致,
即使细细个burger 都一样好JUICY🤤
牛肉汁满满,而且一啖有牛肉同肉汁,好惊喜!
系精致之选,当然份量就真系mini 啦!😁
墨西哥菜当然要食Burrito 🫔
又系好大份,同埋入面原来有饭😆
除了牛肉丝外,仲有芝士,好夹好丰富呀!
即使男士食都一定会够饱,📝
而且好有墨西哥菜既特色,好正!🤤
仲有其他唔同卷饼选择,下次都可以试下!💜
饮品方面由于太饱,点了Fresh juice with pink guava🧃
鲜榨小清新之选,岩晒好丰富既味道呀!✅
真系估唔到食物质素同份量都好够
CP值都好高,岩晒同朋友去小酌一杯chill 下🥂
而且地点都几易约呢~😉