2017-08-20 206 浏览
今日收工好攰,为咗慰劳我,男朋友话揾咗间好味意大利餐厅带我去食,超感动铜锣湾f出口行2分钟就到,去到门口望落去已经觉得几靓:身为好酒之人,一坐低见到吧台好开心未点餐就嗌左杯酒,店员推荐左杯甜cocktail - fuzzy melon好香蜜瓜味同桃味,好似汽水咁易入口。菜式名系意大利文,完全睇唔明...好彩下面有英文介绍是日餐汤绝不马虎,香浓,creamy,微辣,卖相仲成个哈哈笑咁烤鸡菠萝车厘茄串,鸡肉烤得好香,皮脆肉嫩,配上车厘茄同菠萝好清新,加埋惹味bbq汁,正!可惜得一串,我又唔舍得分俾男朋友食😂另一个starter拣左+38的烧带子。超大一颗的鲜甜带子,加埋青豆蓉,吃得好满足烤三文鱼risotto也是令人惊喜的。平日较喜欢三文鱼刺身,因为通常熟ge三文鱼比较“鞋口”。但今日呢条烤三文鱼香得来又够滑溜。risotto口感又好,真系好考工夫,必试另一个主菜系加$70的bistecca,即系牛扒加洋葱圈。五成熟岩岩好,肉质鲜嫩不在话下,配埋洋葱圈同埋蕃薯茸呢个配搭好特别,而且牛扒又够厚,加钱都值得试~!最后以是日甜品----朱古力蛋糕同埋加$35的tiramisu画上完美句号

铜锣湾f出口行2分钟就到,去到门口望落去已经觉得几靓:

身为好酒之人,一坐低见到吧台好开心

fizzy melon

好香蜜瓜味同桃味,好似汽水咁易入口。

菜式名系意大利文,完全睇唔明...
好彩下面有英文介绍

soup of the day

spiedo di pollo

可惜得一串,我又唔舍得分俾男朋友食😂

另一个starter拣左+38的烧带子。
超大一颗的鲜甜带子,加埋青豆蓉,吃得好满足

salmone risotto

烤三文鱼risotto也是令人惊喜的。
平日较喜欢三文鱼刺身,因为通常熟ge三文鱼比较“鞋口”。
但今日呢条烤三文鱼香得来又够滑溜。
risotto口感又好,真系好考工夫,必试

bistecca

另一个主菜系加$70的bistecca,即系牛扒加洋葱圈。

chocolate cake

Tiramisu