2016-08-22 1540 浏览
英国读书既朋友返香港过暑假,本来想带佢食大喜屋,不过又贵又多人,见Openrice既鸣fusion评价唔错,又平一截,决定拼了老命一试,点知又真系唔错Wo。入门口唔算新净,有少少残残旧旧,而且人客得一两台(我就系钟意少人), 一开始都惊咁少人食会唔会系伏?餐牌上食物款式都算多,烧烤同刺身系呢到比较出名既,所以一坐底就即刻画画画画。不得不赞,呢到既刺身系我食过咁多间放题,鲜咪都算Top 3,当然佢唔会系新鲜货,胜在够冻同无异味,肉身都算爽脆,放入口唔会怕佢唔干净,几好食都好唔干净就系死罪。呢到既三文鱼同虾都唔错,螺肉够脆,玉子就一般般,其他刺身其实都几好,唔会话伏食唔落口。虾望落色泽都几靓,食落都几鲜甜。炸物就食左椒盐豆腐,有少少似唔臭既臭豆腐,唔算特别出色,一试无妨天妇罗做得几好,唔系间间放题做天妇罗都有专用汁比你点,而且炸得够脆。小食方面款式选择唔多,但系水准几好,肥牛金菇非常正,汁够多。烤物真系重点,翠肉瓜烤完仲好多汁,食落又脆又爽又甜,点小小豉油食真系正。烤猪排,都系正,非常够味而且肉质嫩。其实仲有烤矮瓜我都觉得超正,不过唔记得影相,总括而言$200楼下食到呢个水准既放题我觉得真

虾望落色泽都几靓,食落都几鲜甜。
烤猪排,都系正,非常够味而且肉质嫩。
其实仲有烤矮瓜我都觉得超正,不过唔记得影相,总括而言$200楼下食到呢个水准既放题我觉得真系唔错,推。
2016-08-10
  • 烤物一定要试