2022-06-14 164 浏览
今日约左朋友食饭,朋友系小资食家,专登拣左呢间上网见到CP值高又评价唔错嘅佐禾町居食屋。去到先知喺我以前跳舞studio对面,隔离金凤都有食过,但的确无留意过呢间,不过见佢装饰干净,但都有一定年月了,究竟点解𠮶阵无食过呢🧐我纠结左要唔要刺身定食好耐,但最后都系拣左蒲烧鳗鱼定食($82+15),因为佢都包左三款刺身🤤 朋友就叫左西京烧鳕鱼定食($98+15)嚟到都惊左一讶,因为好丰盛🤤 虽然睇menu都知包左主菜+刺身3款+前菜+面鼓汤,但无谂过会有呢啲食材🥰面鼓汤以为系普通野,但佢里面除左有好多海带之外,仲有几粒蚬肉,唔系就咁攞粉冲𠮶种🍲刺身三款都唔hea,每款都有两块,而且刺身都新鲜,唔系求其打发你走🍣本来以为前菜会系普通料,中华沙律、味付螺肉𠮶啲,点知登登登登,竟然有蒜蓉焗蚝出现😱 蒜香仲要好惹味,系只蚝比较细只,略嫌唔够食🥲主菜鳗鱼都好好食,好柔软,我平时食鳗鱼都会惊有骨拮亲,但呢度绝对唔驶惊🥰 都试左朋友少少鳕鱼,其实本身我唔太钟意食鱼,餐厅系绝对唔会点佢𠮶个,但试落都几好食,甜甜地☺️呢间餐厅绝对系可以encore再嚟多次,CP值实在太高😍 见到佢其他menu,唔要定食,丼饭价

呢间餐厅绝对系可以encore再嚟多次,CP值实在太高😍 见到佢其他menu,唔要定食,丼饭价钱仲更加实惠,甚至晚市都唔驶加钱。要用尽CP值应该lunchtime过嚟,连𠮶$15都唔驶加🤑 但就算系晚市,我觉得都好值得再嚟试埋佢个刺身定食😋
2022-06-13