2019-08-10
系OpenRice见咗大家打卡啲相好靓,心思思揾个friend陪我一齐去试吓朱古力加3D立体拉花 $60立体拉花系铺头嘅特色当然要点嚟打卡啦😆😆😆立体公仔好可爱,满满咁铺系杯面,真系唔系好舍得饮落肚🙈🙈而且朱古力嘅味道唔会太甜,正👍🏻玫瑰荔枝梳打 $36杯中嘅搅拌羹好得意,除左搅拌功能之外,等可以夹住饮管唔比佢浮出嚟,靓得黎又实用😂2粒荔枝超大粒。梳打甜度刚刚好,唔会太甜。虽然佢无拉花抢眼但系都好靓,好啱打卡😊All day breakfast $108最钟意就系佢样样都有😊黑松露炒蛋,蛋好嫩滑又无出水,黑松露嘅份量都几多,好香烟肉煮得好香,我第一次食到咁嫩滑同厚身嘅烟肉㗎,好juice呀😋😋香肠好有咬口,而且劲juice,食到有少少油脂嘅香味蕃茄豆有口感,唔会淋晒烤大啡菇嘅菇味好浓,而且多汁多肉牛角包加左少少糖酱系面,我好钟意🥰再配上少量生菜沙律泰阴公海鲜意大利饭 $98一上枱我见到两只青口同芝士碎,心谂咁小海鲜嘅🤔点知原来好物沉归底😂饭入边仲有两大只虾同埋一粒带子,仲有少量鱿鱼圈。个饭嘅味道好特别,真系有冬阴公汤嘅味道,但系唔辣,怕辣嘅人都可以食。大虾球有成只匙羹咁大,劲弹牙。饭中
朱古力加3D立体拉花 $60
玫瑰荔枝梳打 $36
最钟意就系佢样样都有😊
黑松露炒蛋,蛋好嫩滑又无出水,黑松露嘅份量都几多,好香
香肠好有咬口,而且劲juice,食到有少少油脂嘅香味
蕃茄豆有口感,唔会淋晒
烤大啡菇嘅菇味好浓,而且多汁多肉
牛角包加左少少糖酱系面,我好钟意🥰
再配上少量生菜沙律
一上枱我见到两只青口同芝士碎,心谂咁小海鲜嘅🤔点知原来好物沉归底😂饭入边仲有两大只虾同埋一粒带子,仲有少量鱿鱼圈。个饭嘅味道好特别,真系有冬阴公汤嘅味道,但系唔辣,怕辣嘅人都可以食。大虾球有成只匙羹咁大,劲弹牙。饭中间𠮶粒带子大大粒嘅,煮得刚刚好,无过火,劲juice。最利害嘅系放喺饭面𠮶两只青口,无过火变韧,因为青口好易过火😅两只青口一啲都唔韧,亦唔会有渣👍🏻而且饭中加左好多蔬菜,好似三色椒、洋葱等,好健康嘅感觉🥰🥰
铺头除左野饮正之外,野食仲好好味。全部火候拿捏得好好,完全无过火嘅问题。我觉得如果秋、冬天的话,仲可以坐喺室外位置,应该又有另一番风味😄如果有养狗嘅朋友去食都无问题,虽然室内唔可以带🐶入去,但我今日见到室外系可以带🐶🐶的😉