2020-10-29 101 浏览
好耐冇出去食饭啦,想揾一间静静地,坐得舒服,环境又靓嘅餐厅,同Honey谈下心❤️食下嘢。究竟香港有冇一啲隐世餐厅可以满足到我要求呢?🧐啊!见到个朋友推荐呢间西班牙餐厅,话食物同环境都唔错,一于订台试下啦。💚位于佐敦UQ SQUARE既4楼,成栋Buliding都好别致。玻璃大门一入去已经有一种好舒服清新嘅感觉。上到4楼,见到餐厅好光猛阔落。窗口挂满水种植物,墙身布置咗大量植物元素装饰🍃令人感觉放松,relax🌱最惊喜餐厅出面仲有一个小小的花园平台,种左各种唔同既盆栽植物,令人有种忘掉繁嚣既感觉,犹如置身于森林之中🍀💚7pm去到得一台客。可以简翻个靓位😌半个钟🕰️后已经差唔多FULL HOUSE😲💚通常如果食西餐嘅话,第一次帮衬我都会惯常问下经理有咩推介😁知道我地中意食🦞海鲜同🥗蔬菜,佢介绍我地食鳝鱼片同西班牙海鲜饭🥘💚首先有面包🍞篮,白面包烘得好松软,热辣辣,配上黑醋和橄榄油.因为本人好怕食到啲涷既同好硬嘅面包🍞尼到出品真心赞👍🏻💚樱花虾柚子烟鳝鱼薄片沙律 $128摆盘好精美,沙律菜,番茄仔🍅、都好鲜甜!估唔到平时食嘅鳝鱼片多数都系热食。用嚟做沙律竟然唔会腥!仲有阵阵烟熏味。配上柚子汁更

令人感觉放松,relax🌱

💚樱花虾柚子烟鳝鱼薄片沙律 $128
摆盘好精美,沙律菜,番茄仔🍅、都好鲜甜!估唔到平时食嘅鳝鱼片多数都系热食。用嚟做沙律竟然唔会腥!仲有阵阵烟熏味。配上柚子汁更将鲜味提升! 绝对系清新健康之选。

💚黑松露野菌忌廉汤$58
好浓郁嘅黑松露味,啖啖磨菇同野菌🍄,口感丰富,很有咬口。
加上黑松露酱作点缀,太美味啦,真系好想encore多一碗🤤

💚 盐烤西班牙鬼椒$68
原只鬼椒,肥嘟嘟,一d都唔辣,青椒味浓,煎香配上海盐,味道清爽,份量比预期多😛

💚普罗旺斯式烤焗茄子🍆 $58
尼道菜色原来系法国南部普罗旺斯既著名经典菜肴👍👍配上香草🌿,大蒜 、胡椒、橄榄油、番茄🍅、辣椒🌶️等配料酿上茄子🍆,第一次食法式乡村菜,真系唔错,美味又健康。

💚西班牙🦞海鲜饭 $298
最期待嘅海鲜饭🥘
上台时,哗左咗一声。份量十足,好有诚意😍
大大只🦞 ,仲有青口&大蚬,非常新鲜,厚肉弹牙!而个饭吸尽海鲜精华,软硬适中!食到Lam Lam脷😋

💚初初以为呢类型高级西餐厅,食物份量应该唔会太多,要叫多几款先够食,点知食到好饱。
下次再约埋闺蜜一齐嚟试下先🥰

环境 💚💚💚💚💚