2023-04-18
铜锣湾旗舰店嘅装潢非常瑰丽堂皇再配合和式风格嘅摆设布置令到用餐嘅环境相当舒适😍餐厅依家做紧四月感谢祭优惠‼️只需$398就可以品尝到14品套餐星期一至日、公众假期全日系湾仔、尖沙咀、观塘分店都有呢个优惠🔸 14品薄烧套餐 $398我哋分别叫咗日本豚肉同埋美国牛肉嘅薄烧套餐,每款都系$398咋,有咁多野食真系值回票价👅🔸柚子汁野菜沙律沙律好新鲜,食落好清新,柚子汁酸酸哋好开胃。份量刚好🔸筑前煮呢道菜用咗莲藕、红萝卜同豚肉再混合麻酱制成,食落口感丰富👍🔸刺身三款三款刺身分别系赤身、牡丹虾同埋油甘鱼,三款都好新鲜,特别系牡丹虾,虾肉鲜嫩弹牙,十分高质🤩🔸南非鲍鱼色泽亮丽好新鲜,喺铁板上烧完之后焦香味出哂嚟,食落爽口弹牙,好有嚼劲,鲜味十足😍🔸大虾只虾真系差唔多有手臂咁长🤣烧紧果阵都已经流哂口水,食落果然无失望,虾肉好鲜甜,每口都啖啖肉,真系好满足😍🔸白鳕鱼每个餐可以选择白鳕鱼、带子或鹅肝其中一款。估唔到件白鳕鱼都几大件,真系诚意十足。白鳕鱼用黑椒同盐做咗简单嘅调味,就咁煎都已经好好味,鱼嘅鲜味好出,肉质嫩滑,非常好味😋🔸鹅肝另一个套餐就拣咗食鹅肝,鹅肝好大件好肥美,煎完之后外层金黄香脆,口感细
再配合和式风格嘅摆设布置
令到用餐嘅环境相当舒适😍
餐厅依家做紧四月感谢祭优惠‼️
只需$398就可以品尝到14品套餐
星期一至日、公众假期全日
系湾仔、尖沙咀、观塘分店都有呢个优惠
🔸 14品薄烧套餐 $398
🔸柚子汁野菜沙律
沙律好新鲜,食落好清新,柚子汁酸酸哋好开胃。份量刚好
🔸筑前煮
呢道菜用咗莲藕、红萝卜同豚肉再混合麻酱制成,食落口感丰富👍
🔸刺身三款
🔸南非鲍鱼
🔸大虾
🔸白鳕鱼
🔸鹅肝
另一个套餐就拣咗食鹅肝,鹅肝好大件好肥美,煎完之后外层金黄香脆,口感细腻绵密,油脂感好丰富,入口即溶😍师傅仲用咗嚿细法包夹到好似个迷你burger咁,相当特别🤣
🔸季节野菜
食铁板烧通常都会配烧野菜,我自己都几钟意,因为食咗咁多肉类,食吓菜都几好!野菜包括有芦笋、香菇、红椒同埋🌽粟米仔。全部都炒得好有镬气,口感味道都好好
🔸日本豚肉薄烧
终于到今晚嘅主角出场喇,豚肉🐷嘅肥瘦好平均,烧完之后油脂感都几丰富,食落完全唔会好韧,肉质粉嫩,相当惹味!师傅用薄饼皮包住d豚肉,食落相当过瘾
🔸美国牛肉薄烧
另一个主角就系美国牛肉,牛肉🐄嘅色泽好靓,溶雪方面做得好出色。牛肉烧完后口感好juicy,牛味亦都好香浓!牛肉中间包住🧅洋葱、炸蒜片同香葱,口感好丰富
🔸炒饭
师傅加咗蛋同牛肉去炒,有镬气之余米饭亦炒到粒粒分明,同时个饭亦唔会好油腻,炒饭十分高质 👍
🔸渍物
食落酸酸甜甜,清吓口中嘅味道唔错👍
🔸味噌汤
味噌味好香,饮落咸度适中
🔸焦糖多士
多士煎得好香脆,加埋面果浸焦糖一齐食系绝配
🔸甜品
今日嘅甜品系黑麦豆红豆牛奶布甸,布甸食落好滑溜,同红豆黑麦豆好夹🤤