2022-07-21 799 浏览
前排食左一餐心目中cp值高嘅生日omakase环境企理干净 食材好新鲜 用料准备有诚意又有心思Lunch set有分神水($680*) 和出水($1080*)系第一餐生日饭 所以果断地食了出水menu😌里面包含 前菜、茶碗蒸、刺身、烧鱼、寿司8贯、味噌汤、甜品分享下特别欣赏嘅味道🥢汁煮章鱼 👉🏻呢到前菜爽滑有嚼劲 酱汁入哂味系我曾经出国食过觉得好好食嘅章鱼口感🥢左口鱼刺身👉🏻前者配清酒啫喱 酸甜带甘嘅味道 令刺身味道更出彩 🥢赤贝、金目鲷、鲭鱼刺身👉🏻由淡到浓嘅刺身食法 赤贝清甜爽口 金目鲷鲜美香甜 鲭鱼嫰滑油脂香浓🥢𩽾𩾌鱼肝👉🏻一啲腥臭味都无之余 仲极之鲜甜 食完好想再食多件🥢寿司八贯寿司中 有6贯都好钟意好记得:👉🏻天使虾🌟比平时食开嘅更鲜甜 肉质更扎实👉🏻昆布织海胆🌟奶滑鲜甜嘅海胆中混合住淡淡嘅昆布香 口感绵密 好食到好想好似家燕妈妈系食神咁系上面瞓住碌黎碌去👉🏻酱油渍吞拿鱼🌟平时好怕食红色吞拿鱼 因为好硬味道又唔系特别好食 但新鲜吞拿鱼完全无呢个烦恼 鱼味浓得黎 肉质系好嫰滑嘅 酱油渍更加提香👉🏻大拖罗🌟有咩系正过一片油脂均匀嘅大拖罗 就系有两块大拖罗 入口即融嘅味道好幸福👉
前排食左一餐心目中cp值高嘅生日omakase

👉🏻呢到前菜爽滑有嚼劲 酱汁入哂味
系我曾经出国食过觉得好好食嘅章鱼口感

🥢左口鱼刺身
👉🏻前者配清酒啫喱 酸甜带甘嘅味道 令刺身味道更出彩

🥢赤贝、金目鲷、鲭鱼刺身

🥢𩽾𩾌鱼肝
👉🏻一啲腥臭味都无之余 仲极之鲜甜 食完好想再食多件

🥢寿司
八贯寿司中 有6贯都好钟意好记得:

👉🏻天使虾🌟比平时食开嘅更鲜甜 肉质更扎实

👉🏻池鱼🌟好钟意呢类鲜鱼味和油份都超重嘅鱼 好适合做摆系尾声嘅一道

👉🏻海胆吞拿鱼手卷🌟最后就系落重本嘅 秋山赤海胆和吞拿鱼蓉组合而成嘅手卷 份量多到咬第一啖差啲就会系尾部流出海胆了 系超级完美ending