2022-07-05
终于Sogo thankful week 终于完左,今个月要食好野慰劳下自己嘅辛苦!所以拣左间Omakase ,慢慢食….慢慢享受环境同食物🥰!呢度环境好清静,有分两边区域,好有私隐,一边食板烧,另一边食Omakase🥳🥳(可以有独立房👍🏻👍🏻👍🏻)今次就试吓omakase 先,师傅仔好好,好细心呀!问你有咩唔食嘢呀?又追一解释咩食材,咩时段食咩鱼最好咁….我又增长知识了😅首先上左前菜先:⭐️日本白粟米⭐️白粟米🌽,好清甜,⭐️金泊蟹肉茶碗蒸⭐️啖啖蟹肉😘😘⭐️芋头茎部沙律⭐️芋头茎部第一次食,好爽脆,好清甜,夹埋沙律酱一齐食,好醒胃👍🏻👍🏻我今次都拣左十二贯:⭐️富山白虾⭐️白虾比平时食开既虾更弹呀,更甜🥰⭐️笛鲷鱼⭐️⭐️深海池鱼⭐️鱼方面,好新鲜,好鲜味,⭐️新鲜大带子⭐️带子上配上黑松露,会令旧带子鲜味更出色💜💚⭐️毛蟹⭐️日本有几只蟹一定要试,松叶蟹,毛蟹,鳕场蟹,花咲蟹,香箱蟹,但毛蟹,松叶蟹全年都咁好食😋⭐️关池鱼⭐️⭐️平政鱼⭐️⭐️拖罗⭐️肥美,每食一啖都有一次既满足感,就知道有几好食🤭⭐️牡丹虾配虾膏⭐️虾系我食寿司必拣既,⭐️赤海胆配淡雪盐⭐️雪盐唔会抢走海胆既鲜味,赤海胆味道浓郁,鲜味明显回味中带有丝清苦,听说赤
首先上左前菜先:
⭐️日本白粟米⭐️
白粟米🌽,好清甜,
⭐️金泊蟹肉茶碗蒸⭐️
啖啖蟹肉😘😘
⭐️芋头茎部沙律⭐️
我今次都拣左十二贯:
⭐️富山白虾⭐️白虾比平时食开既虾更弹呀,更甜🥰
⭐️笛鲷鱼⭐️⭐️深海池鱼⭐️鱼方面,好新鲜,好鲜味,
⭐️牡丹虾配虾膏⭐️虾系我食寿司必拣既,
⭐️赤海胆配淡雪盐⭐️
雪盐唔会抢走海胆既鲜味,赤海胆味道浓郁,鲜味明显回味中带有丝清苦,听说赤海胆被认为是高品质🥳🥳🥳
⭐️赤目鱼⭐️⭐️右口鱼⭐️⭐️樱花虾卷⭐️
有一碗鱼汤
,好好饮,无腥味👍🏻👍🏻
最后用一个甜品🍮
甜蛋画上句号!
总括,餐厅食物质素高,服务一流,又上左一课日本食物课😂😂😂