2020-05-05 3209 浏览
星期六都真系要揾地方放松下,今日要过黎 SOGO 买D野,顺便揾下有咩高质既地方。谂住系附近食个日本野开心下 (冇得飞 ... 唔系唔揾呀) !! 见到呢间新开冇几耐,一于试下佢 !!我地黎到小猫3几只,呢个疫情既影响都几大,希望唔会伏 !!! 睇佢门面都几靓,我地安排座 OMAKASE 位,可以睇下师傅整咩。唔错 ~我地每人叫左样野食,好期待 !!! 因为睇佢 MENU 都真系高质,午餐竟然有喜之次 ~~ 会唔会太过份 !! 哈哈 ~~先黎左前菜先,同只佬既系一样,有一个前菜同小食,一个茶碗蒸,一个沙律,份量都唔细。个醋水云好开胃,另一个系帆立贝群边,呢个好好咬,越咬味道越出,正 !! 沙律菜好新鲜,配个沙律汁都好开胃 !! 茶碗蒸好滑,有足够既蛋味,入面用料丰富 !! 仲有个面豉汤跟饭黎 ~ 我叫既黎喇 ~~ YEAH !!!!! 我最爱既鳗重 (即系鳗鱼饭) ~~ 原条呀 !! 份量都好够,但饭量可以多D,个汁太好味,饭唔够食 !! 哈哈 ~~ 鳗鱼有入口即溶既感觉,好味 !! 皮烧到好香配埋个鳗鱼汁都真系多多饭都唔够 !!再黎就系北海丼,入面用料极求丰富,我叫只佬要留番D俾我食

再黎就系北海丼,入面用料极求丰富,我叫只佬要留番D俾我食,哈哈 !! 牡丹虾大只到呢,劲爽甜呀 !! 个底仲有堆海胆添 ~~ 呢个价钱会唔会太抵呀 !! 海起码有六款,我都唔太记得有咩,但有个油甘鱼我觉得系入口即溶,好幸福既感觉 ! 其他材料都好鲜甜。
2020-04-18
  • 鳗重