2019-03-21
中同聚会又要谂地方,唔系放题就自助餐。闷闷地就上网揾CAFE 转下口味。上网见到呢间旺角CAFE好评如潮,决定简呢间To-Gather Cafe~位于旺角金鸡商场19楼,非常方便,Lift门一开就见到~Café 既环境唔错,灯光足够唔会太暗可以方便影相。而且座位好阔落, 好似K 房既皮沙发。board game嘅款式都唔少, 想玩乜都得。最后拎左估估画画,同朋友笑到傻左,等左大约10分钟到食物都陆续上台。我地叫左个PARTY B (4个人分享)!可拣2款主菜同2款饮品,其他店员会按人数来分配。首先嚟咗饮品~我哋拣咗大家都啱饮既柑桔柠檬同蜂蜜绿茶,唔好睇佢好似系普通饮品,但胜在两大榨,够晒饮,而且饮得出佢系自己手调。柑桔柠檬轻轻的甜、微微的酸、淡淡的橘香好开胃。蜂蜜绿茶好养生既感觉。凯撒沙律: 罗马生菜同炸面包粒,落埋巴马臣芝士碎、柠檬汁、橄榄油、鸡蛋、喼汁、蒜头碎同黑椒粒调味。好重既芝士味,但又有蕃茄仔做配菜,食落好新鲜,唔会好腻。无得输薯条:新鲜炸出嘅薯条铺上满满嘅芝士每一条都充斥著芝士香,但系呢种芝士唔系味道好重𠮶款,食落似白汁咁,所以都唔会觉得好腻,店员甫上菜已经提醒我地薯条热食
位于旺角金鸡商场19楼,非常方便,Lift门一开就见到~
无得输薯条:新鲜炸出嘅薯条铺上满满嘅芝士每一条都充斥著芝士香,但系呢种芝士唔系味道好重𠮶款,食落似白汁咁,所以都唔会觉得好腻,店员甫上菜已经提醒我地薯条热食最好味,喺芝士仲系温溶状态,配上粗薯条,真系令人欲罢不能,最适合就系同朋友一边玩游戏一边食。
芝士汁焗蔬菜:西兰花啱啱好同芝士汁非常夹~仲有粟米芯都好正啊!!!
小食拼盘: 有吉列珍宝虾、粟米墨鱼饼、惹味咖哩角和蜜糖鸡翼。鸡翼非常入味,表皮香口干身,内里嫩滑多汁,外脆内软!
泰式猪颈肉 + 蜜汁鸡肉串: 猪颈肉的酱汁酸酸甜甜,好有泰国风味。而鸡肉串是童年既味道,忍不住多吃了一串。
其实食到咁上下都已经饱饱地,主菜都上了。
我地简左白汁香蒜蚬肉意粉:意粉软硬适中,除左蚬肉,配料仲有彩椒、菇菌同洋葱,口感丰富。
识食一定食佢既黑松露海鲜意大利饭: 卖相非常吸引,所有海鲜铺哂上面,特别系啲青口同大虾,一睇就知好大只,好足料!佢啲虾仲好爽口!好香黑松露味,食完一啖又一啖! 想ENCORE!
成日话女人有第二个胃,系真既,明明食到咁饱都仲食得落甜品纽约芝士饼同埋咖啡朱古力慕斯蛋糕。
纽约芝士饼:质地比较实,芝士味非常浓郁,入口细致滑溜,停不了口的浓烈芝士味!
咖啡朱古力慕斯蛋糕: 入口细致滑溜,咖啡朱古力浓郁,无得输。
今餐真系好满足!!!一定会再黎光顾!