2022-08-26
好耐冇食西班牙菜,上网做资料搜集,见到呢间餐厅有好好嘅食评,环境装修得好舒服,好多卡位可以坐得舒舒服服同朋友饮酒倾偈餐厅而家做紧优惠,逢星期一至四做紧88折,本身餐厅食物CP 值已经好高,所以今日放工就黎试下经典蟹肉他他 $148一上菜就觉得卖相好靓,影相打卡一流,食物层次感分明,上层系蟹肉,中层系芒果,下层系牛油果酱,蟹肉好鲜甜份量好多,芒果系时令水果,所以一啲都唔酸,芒果味突出,清甜,牛油果打成溶好Creamy,作为前菜一流纽西兰羊鞍扒 $268羊扒超大份,有三块,每一块都好厚肉,羊扒煎到生熟程度刚刚好,肉质仲好Juicy,唔会太重羊膻味,配菜份量都好多,仲有大大个焗薯西班牙八爪鱼🐙炖饭 $188八爪鱼份量好多,好爽口弹牙,配菜有西班牙辣肉肠,橄榄🫒,青椒🫑,口感好丰富,用海鲜汤煮西班牙饭,饭软熟程度刚好,唔会太硬或太软西班牙吉拿棒配云呢拿雪糕🍦$78传统西班牙甜品,口感有少少似迷你版油炸鬼,炸到好酥脆,配埋朱古力酱及云呢拿雪糕食一流
经典蟹肉他他 $148
纽西兰羊鞍扒 $268