2018-10-05 505 浏览
今次同朋友行街未谂到食咩嘅时候,被麻布茶房外面店舖嘅甜品display 吸引左~ 见入面都几多人气所以一试。除左甜品,原来主食有好多选择! 呢排有点秋意,见好多人食火锅~ 除左火锅,仲有多款定食选择,可选配多达十几款甜品其中一款, 真系花多眼乱呀!我叫左个熊本霜降西冷配抹茶圣伐~ 配烧肉汁,沙律,双色海盐,面豉沙同饭。非常丰富! 朋友叫左个美国安格斯西冷牛肉火锅。西冷扒好大份,有成300g! 厚厚嘅西冷扒卖相好吸引! 先饮左个面线汤暖一暖胃。个汤出奇地好味,唔同平时嘅面豉,佢唔会过咸,有阵阵鲜味,几清新~ 西冷扒煎得啱啱好,喺我想要嘅熟度。3成熟但冇血水~ 牛扒冇乜根,好容易切开。厚度非常够,咬落好有肉感,好满足呀! 点少少抹茶海盐好好送饭。烧汁味道好特别,配搭牛扒激赞~到甜品啦~卖相满分。抹茶雪糕球加上云呢拿味软雪糕,一软一硬好正。雪糕上配搭左少少水果,加点小清新嘅感觉。另外朋友叫嘅火锅评价亦唔错, 大家可以考虑一试。总括嚟讲呢个餐系非常抵食。有足料份量嘅牛扒同埋精致甜品。CP值高!

另外朋友叫嘅火锅评价亦唔错, 大家可以考虑一试。

• 铁板烧熊本霜降西冷定食