2023-02-11
我又同妹妹去食好野啦😆 因为好想食日本野😍 所以我地拣左系尖沙咀依间CP 值好高既OMAKASE❤️ OMAKASE premium 🍣 ($580)厨师发板已经包左1款前菜🥬 5款刺身🦐 1款炸物🍤 5款寿司🍣 同埋1个汤🥣 依个价钱夜晚食真系超抵👍🏻 前菜🌿粟米蓉豆腐🌽 同埋东风螺🐌 豆腐好滑🥰 好有豆香😍 做前菜岩晒❤️汁烧东风螺个酱汁好好食😋 辣辣地🌶 肉质有咬口😍刺身🦐1️⃣ 兵库县珍宝蚝🦪个蚝配左柚子醋啫喱🍊 味道酸酸地好开胃👍🏻 个蚝质地比较爽身😍 海水味重❤️2️⃣章红鱼🐟面头加咗萝卜蓉🥕 酸酸地同样比较开胃🥰 有火灸过既香味😍 质地比较结实,有口感有鱼香❤️3️⃣爱媛县地金目鲷 🐟面头用咗柚子胡椒去调味😍 味道辣辣地, 鱼肉质地好软熟4️⃣幻星鲣🐟我都系第一次听到呢种鱼名😆 师傅同我哋讲,系因为条鱼个肚有d 黑粒😆 好似星星咁⭐️ 所以先叫呢个名😍 配左自制洋葱汁🧅 个边灸烧过, 鱼肉味道比较重👍🏻 连埋个洋葱汁,味道好香浓❤️5️⃣𩽾𩾌鱼肝安康鱼肝面头加咗少少柚子皮🍊 我第一次食, 觉得入口即溶🥰 质地好滑身👍🏻 味道好香浓❤️ 有回香好好食😋炸物北海道带子黎自爱媛县嘅带子🥰 配埋炸兰花🥦 个西兰花
OMAKASE premium 🍣 ($580)
前菜🌿
粟米蓉豆腐🌽 同埋东风螺🐌
豆腐好滑🥰 好有豆香😍 做前菜岩晒❤️
汁烧东风螺个酱汁好好食😋 辣辣地🌶 肉质有咬口😍
刺身🦐
1️⃣ 兵库县珍宝蚝🦪
2️⃣章红鱼🐟
3️⃣爱媛县地金目鲷 🐟
面头用咗柚子胡椒去调味😍 味道辣辣地, 鱼肉质地好软熟
4️⃣幻星鲣🐟
5️⃣𩽾𩾌鱼肝
炸物
北海道带子
黎自爱媛县嘅带子🥰 配埋炸兰花🥦 个西兰花好酥脆👍🏻 1d 都唔会好油腻,配合埋个有
柚子盐😍 好香好食呀😋
寿司🍣
1️⃣ 富山湾活赤贝
用咗柠檬汁同柚子皮做调味🍋 质地爽口清新🥰
2️⃣剥皮鱼🐟
上面仲做左个紫苏叶剥皮鱼天妇罗🍤 下面就系剥皮鱼鱼蓉, 口感好丰富❤️
3️⃣深海池鱼🐟
配左黄芥末🌶 味道辣辣地, 带出鱼既鲜味👍🏻 质地好软熟❤️
4️⃣长崎吞拿鱼下巴位🐟
油脂好香浓👍🏻 质地好滑, 入口即溶🥰
5️⃣北海道马冀海胆
海胆味道好鲜甜🥰 口感creamy ❤️