2017-08-27
1️⃣覆盆子开心果挞佢上面嘅覆盆子吉士好有莓味,酸酸甜甜咁,配埋下面个开心果馅吉士确实唔错,因为佢哋大家都唔会抢咗个Fo,每一啖个覆盆子味过咗之后开心果同埋曲奇味嘅味就开始慢慢出嚟,而且系个开心果馅吉士间唔中仲可以食到啲开心果粒添!佢呢个嘅口感真系超级丰富呀!价格:HKD $282️⃣法式经典柠檬挞首先,小编一切开个挞已经唔多高兴😂个挞竟然出水OMG,个挞底仲要同个柠檬馅完美咁分离左。到底发生咩事?首先佢面头嘅蛋白忌廉有微微烧过,烧一烧成个挞都好似靓咗唔少啊!蛋白忌廉同下层嘅柠檬馅确实系几夹,一开头食落有啲酸酸甜甜咁,而最后个柠檬馅啲柠檬味就会拥返晒出嚟。佢呢个甜度偏向低少少,啱晒啲唔太钟意食甜野嘅人啊!但就系唔啱小编呢啲咁嘅甜品控啰,因为小编真系好需要食甜野😂价格:HKD $25---PS:佢哋嘅交收团都开得几密下,而且每个星期嘅款式都会唔同,店主真系创意爆灯丫!小编都系第一次试佢哋嘅麦提沙糯米糍,完全一啲都冇令小编失望呀!道先佢哋个糯米皮好软熟,虽然就唔系话好烟un,不过起码唔会食得好辛苦先。另外糯米皮仲有好香嘅绿茶味,不过小编觉得只绿茶味有少少似绿茶朱古力味。而且佢中间粒麦提沙食落𠮶阵仲
价格:HKD $28
2️⃣法式经典柠檬挞
价格:HKD $25
---
道先佢哋个糯米皮好软熟,虽然就唔系话好烟un,不过起码唔会食得好辛苦先。另外糯米皮仲有好香嘅绿茶味,不过小编觉得只绿茶味有少少似绿茶朱古力味。而且佢中间粒麦提沙食落𠮶阵仲好脆,虽然佢面头𠮶层朱古力有啲溶溶地,不过都系可以理解嘅,天气热呀嘛!