2020-09-14
前两日行过观塘,终于有机会买到好出名嘅crazypie啦💕见到啲款,真系好想全部果买晒嚟试😭但系为咗唔好咁肥,唯有拣住四个嚟试吓先啦 (每买两个tart减$6🤑)-🍋 法式经典柠檬挞 $30 Crazypie嘅经典常驻皇牌🤩 个柠檬挞比我平常食𠮶啲稍为甜咗少少,而且柠檬香可惜有啲唔够。因为有啲过甜嘅缘故,一次过食唔晒一个,最好同人share啦😜🍴7/10-🧀双层乳酪芝士挞 $308️⃣月嘅特别款,要食嘅话记得把握最后剩返呢几日嘅机会啦😉 一入口不停咁俾芝士冲击转,系超浓绵密嘅芝士味啊,芝士迷必食💕🍴8/10-🍵伯爵茶麻糬挞 $33另外一款crazypie嘅经典王牌🤩记住一定要摆喺室温度唞吓先食,我就系太心急冇摆到,搞到个麻糬唔够淋同烟韧🥺 伯爵味唔太浓,甚至比下面啲cream cheese盖过咗,呢款真系有少少失望。🍴6.5/10-🍵铁观音朱古力脆脆挞 $338️⃣月嘅特别款,呢个亦都系我四个之中最钟意𠮶个💕 佢个挞本身个朱古力就系超浓郁,加返少少苦嘅铁观音中和返简直系一流👍🏼唔会太腻,我一个人都可以食晒成件🍴8.3/10
🍋 法式经典柠檬挞 $30
🍴7/10