餐厅: Crepe Delicious (Urban Cafe)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-12-30 54 浏览
起香港好难揾到好食嘅crepe今次朋友带我食呢间位于利东街既crepe delicious因为冇得book 所以只可以黎排队好在唔系等好耐 好快就有位 佢有两层嘅 上面多啲位同埋阔啲舒服啲佢有小食 主菜 意粉 pizza risotto等不过黎到 我梗系食crepes啦款式好多😍我见隔离枱个crepe好靓 所以跟住叫▶️日本北海道带子crepe ($138)系最贵嘅一款 但系值得 因为佢有三大粒带子 然后crepe入面仲有大量蟹肉🦀另外仲有牛油生菜🥬面头有大量木鱼碎 成个日式章鱼烧咁酱汁依系沙律酱配粟米酱🌽🧀佢话系有芝士嘅 不过我就唔系好食到 可能味道比较淡 但系我觉得佢唔系咁cheesy仲好 冇咁heavy又唔会抢晒啲味带子好厚肉 用牛油煎到好香 唔过熟 咬落肉汁鲜嫩 又好新鲜👍🏻蟹肉比较淡味 同埋得上半部份有 都食到少少蟹咸咸地嘅味嘅 好食虽然木鱼碎系配角 但系其实佢好重要 因为大部分味靠佢 口感上都好凸出 一块块咁配上沙律酱 果然绝配💕非常夹味 真系似章鱼小丸子咁反而粟米酱望落好多 但系冇乜粟米味 只系令crepe食落湿润啲唔干Crepe皮本身好薄 不过佢折咗几层 所以几有质感 C
起香港好难揾到好食嘅crepe
因为冇得book 所以只可以黎排队
好在唔系等好耐 好快就有位
佢有两层嘅 上面多啲位同埋阔啲舒服啲
佢有小食 主菜 意粉 pizza risotto等
不过黎到 我梗系食crepes啦
款式好多😍我见隔离枱个crepe好靓 所以跟住叫
▶️日本北海道带子crepe ($138)
另外仲有牛油生菜🥬面头有大量木鱼碎 成个日式章鱼烧咁
酱汁依系沙律酱配粟米酱🌽
日本北海道带子crepe

配上沙律酱 果然绝配💕非常夹味 真系似章鱼小丸子咁

Crepe皮本身好薄 不过佢折咗几层 所以几有质感
Crepe食落好软身又好烟韧 面粉好靓
味道上少少甜甜地 又几香蛋味🥞
顶部煎到微脆 好出色!
佢份crepe其实唔细 不过因为好食 又想试埋甜crepe 所以叫咗另一份crepe🙈
▶️草莓花园🍓 ($88)
呢个好似系特别款 配合返利东街圣诞嘅公主主题
Crepe上面有个皇冠印架👑
草莓花园

入面系士多啤梨味yogurt加啲切粒士多啤梨🍓
上面又有士多啤梨酱
旁边系cream同红桑子
呢款系甜crepe入面相对冇咁heavy嘅一款 因为有啲有埋雪糕 有啲又有吉士或者大量cream

几钟意佢呢个 士多啤梨味好出 好fresh唔酸
食落少少爽口❤️
Yogurt唔会好甜好假士多啤梨味
口感上唔水汪汪 反而几creamy
Crepe皮就同咸crepe一样咁好食
士多啤梨酱啱啱好 唔会多得滞
食完超满足😌
▶️鲜茄肉酱意粉🍝($98)
呢个系朋友叫嘅 外貌比较普通

佢啲crepe真系超级好食 难怪系专门店
咸甜一样咁出色 建议大家两款都试吓💗胜在佢超多干口味
梗有款啱你食
环境好舒服 我地系两个人坐咗张四人枱😂几宁静
服务态度超好 虽然有限时75分钟 不过坐耐少少都唔紧要 亦唔会吹你走
waitress好friendy又好醒目
CP值高 因为朋友有coupon 食够$300减$100 今餐卖单计埋加一 原本 $356
折咗$256
即系平均$128/人 我觉得好抵食🥰份量足 味道好 卖相💯