2022-11-05 31 浏览
CoCo Espresso (大埔)📍大埔安邦路9号大埔超级城C区1楼587号舖Coco Espresso 呢个名多区都会见到,外型同一般coffee shop 差不多,都系纯买卖咖啡为主。但大埔呢间希腊白色小屋外表就有别于其他分店嘅风格,而特别之处系有埋熟食!其实我都系冲住佢嘅Croffle 而黎🤭🤭我地点左2 个Main,一个甜品同两杯冻饮😋😋👩‍🍳软壳蟹明太子忌廉意粉 $138明太子意粉系我All Time Favorite 之一,明太子份量多而唔咸,忌廉味浓更加带出层次同加强after taste 👅 !最重要系意粉煮得岩岩好,唔会太软又唔会太硬,软硬度适中又弹牙👍🏻 平时尽量少食淀粉都忍唔住!👩‍🍳原只春鸡扒配薯角 $138春鸡肉质嫩滑Juicy 带微甜鸡味,惹味得来又唔会太咸!薯角用左Cajun 粉做调味,衬到绝!🥐🧇核桃朱古力雪糕牛角酥窝夫🧇🥐 $88为左 Croffle 而来果然系冇令我失望!第一次食Croffle 感觉太奇妙,究竟我系食紧牛角包定系窝夫呢🤔 外面脆脆但内里烟烟韧韧,而烟韧程度高到会谂其实有冇加麻薯🤭! 本身我都已经系牛角包同埋窝夫嘅忠粉,所以呢个混合体
CoCo Espresso (大埔)
📍大埔安邦路9号大埔超级城C区1楼587号舖

我地点左2 个Main,一个甜品同两杯冻饮😋😋

👩‍🍳软壳蟹明太子忌廉意粉 $138
软壳蟹明太子忌廉意粉

👩‍🍳原只春鸡扒配薯角 $138
春鸡肉质嫩滑Juicy 带微甜鸡味,惹味得来又唔会太咸!
薯角用左Cajun 粉做调味,衬到绝!
原只春鸡扒配薯角

🥐🧇核桃朱古力雪糕牛角酥窝夫🧇🥐 $88
外面脆脆但内里烟烟韧韧,而烟韧程度高到会谂其实有冇加麻薯🤭! 本身我都已经系牛角包同埋窝夫嘅忠粉,所以呢个混合体我非常满意👍🏻❤️ 自己食晒成个都仲得😋
合桃给朱古力雪糕牛角酥窝夫

🥤Mixed Berries Smoothies $52
以为Coco Espresso 只会对咖啡讲究,点知佢地冲呢杯Smoothies 都咁有心机!混合左多种红莓同蓝莓做Base 再加入香蕉提升杰度,令到口感似饮milkshake 一样浓郁! 酸酸地带微甜,足料又清新,非常有诚意!少贵但用料对得住个价钱❤️👍🏻
Mixed Berries Smoothies

☕️ Iced Cappuccino $46
十几年来对咖啡咁有要求嘅coffee shop冲嘅咖啡当然唔洗多讲都知有几好。今日行路行到热热地所以叫杯iced cappuccino,原来质素都一样香浓, 加上厚厚一层嘅细滑奶泡,冻饮都一样出色!
Iced Cappuccino

❤️希腊白色小屋嘅装修除左打卡靓之外,连咖啡同食物都咁有水准,有内涵!我会想番去品尝多次佢地个Croffle 😋
2022-11-04
软壳蟹明太子忌廉意粉