2021-09-18
🌼妹妹钟意村上隆啲花花,衬放假特登拉小编黎到尖沙咀K11 Musea嘅Curator餐厅,欣赏一下呢朵七色笑脸花。🍽妹妹讲咗呢朵花背后啲故事比小编知(笑中带泪的花朵,寓意再痛苦再悲伤也不要忘记笑容)。小编同意,就好似工作几忙都好,都唔好忘记食饭~伤胃啊~🥖Breakfast Essential元气精华($98):面包似系搽咗啲牛油蜂蜜再拎去焗,最外层香脆,但内则好软熟。面包上铺满香肠、培根芝士炒蛋,以及腌制过嘅小黄瓜。咬落去既有炒蛋嘅软滑,又有小黄瓜嘅爽脆,口感几丰富。而香肠⋯相熟嘅读者们应该知道小编对肉冇抵抗力~🍝Prawn linguine in tomato sauce 大虾意粉($178):选用左小编最爱嘅扁意粉,特色系特别挂汁。番茄酱酸甜让人开胃,食晒成份都唔会觉得好heavy。五只肥厚大虾,肉质都新鲜,摆盘卖相几靓~🍕Curator style pizza 招牌沙乐尾肠薄饼($78):唔知大家钟意食薄pizza定厚pizza呢?呢到嘅招牌薄饼行脆薄路线。馅料包括沙乐尾肠,小蕃茄,及多种芝士。由于薄饼底,食落相对香口及轻盈,馅料嘅味道亦都会比较突出。喜欢薄脆口感嘅读者应该会喜
🍕Curator style pizza 招牌沙乐尾肠薄饼($78):唔知大家钟意食薄pizza定厚pizza呢?呢到嘅招牌薄饼行脆薄路线。馅料包括沙乐尾肠,小蕃茄,及多种芝士。由于薄饼底,食落相对香口及轻盈,馅料嘅味道亦都会比较突出。喜欢薄脆口感嘅读者应该会喜欢!
☕️Caffe Latte拿铁($51):加$10转咗大杯,较咖啡味更加偏重奶香。咖啡一啲都唔酸,偏向温柔淡淡嘅nutty香。适合啱啱开始欣赏咖啡嘅朋友仔,系好轻淡、好温柔、好易入口嘅咖啡味。
😉整体而言:食物质素唔差,店舖内有不少潮牌产品,相信吸引到唔少嘅朋友仔嚟打卡~放假行完街坐坐几chill~