喺呢间铺头啱啱开张既时候,小编已经试过佢地既卜卜星球蛋糕🌍🎂 觉得性价比高,好挽得嚟抵食又几好食😋 想知comments可以睇翻我之前既post😜 今次见到有新出左熊仔蛋糕🧸🎂,觉得好得意,忍唔住又黎试下~ 从外形睇已经觉得好治愈🤤 好cute,味道都唔错😋 用黎同身边既人庆生🥳 或者庆祝纪念日一定会好surprise🥰(5 😍 系满分,🤩系半分)熊仔蛋糕🧸🎂 - $388 (好味指数:😍😍😍😍)好多外面既造型蛋糕🎂一系用白朱古力⚪️🍫,一系就系好甜得个壳靓既翻糖蛋糕,普遍都好甜,同埋好睇唔好食,但今次呢个几特别,全个都系mousse黎,店主谂呢个idea真系好有心,除左特别啲之外,净系准备都要好长时间,因为mousse软身,要令到佢够企身唔塌都要12个钟,真系诚意之作👍🏻 再靠埋竹签同白朱古力条⚪️🍫支撑住,就有左呢个靓靓既熊仔蛋糕🧸🎂 呢个size系5寸既,大啲size会有埋海绵蛋糕🍰,层次会更加丰富~ 今次拣左朱古力味🍫,所以系啡色既,用左72%既比利时🇧🇪黑朱古力🍫、法国🇫🇷忌廉、韩国🇰🇷砂糖,同埋美国🇺🇸既食用色素,真系用料讲究😜 朱古力🍫真系食得出同普通既唔一样,唔会好甜,亦

(5 😍 系满分,🤩系半分)
熊仔造型mousse  cake

熊仔蛋糕🧸🎂 - $388 (好味指数:😍😍😍😍)

呢个size系5寸既,大啲size会有埋海绵蛋糕🍰,层次会更加丰富~ 今次拣左朱古力味🍫,所以系啡色既,用左72%既比利时🇧🇪黑朱古力🍫、法国🇫🇷忌廉、韩国🇰🇷砂糖,同埋美国🇺🇸既食用色素,真系用料讲究😜 朱古力🍫真系食得出同普通既唔一样,唔会好甜,亦都有浓郁既可可味,所以就算成旧都系mousse,一次过食晒成个都唔漏🤤 口感绵密软滑,出面会似cream啲,比较轻身,而越食到里面就更加似雪糕🍦,会冻啲同硬身地,虽然系mousse都有双重口感真系几正🤤 食大个啲既有埋蛋糕🍰应该会无咁单调,如果有埋其他小配料,例如细粒既棉花糖 / 麻糬 / 朱古力脆脆 等等应该会更加吸引~ 至于粉红色💓衫👚𠮶个位虽然都系mousse,但有啲软啲既棉花糖咁既口感,感觉几得意,上面仲有一顶帽👒,真系更加有庆祝🎉既味道~

除左朱古力味🍫之外,仲有芒果🥭(黄色)、香蕉🍌(米白色)、士多啤梨🍓(粉红色),而熊仔🧸件衫就有❤️🧡💚💙💜💖呢6只色可以拣,点样mix & match都得😜

温馨提示🥰:室温只系摆到1个钟左右,要尽快食,未食住既要雪起佢,同埋攞走既时候要小心,如果唔系只熊仔🧸就唔靓ga la~

好味指数:😍😍😍😍
推介指数:😍😍😍😍