2022-05-18
见到呢间零负评越南餐厅 梗系要试吓系咪咁好食啦😛起加路连山道一带好多野食 好彩今日早啲去 唔洗等位有饭有汤粉 捞檬 小食呢啲例牌菜色 款式算多Lunch menu包饮品自动落单等咗5分钟已经上菜🔥▶️招牌葱油烤牛肉捞檬 ($56)望落去好丰富多料😍好似人哋韩式拌饭咁有青瓜 红萝卜丝 葱油 炸蒜 超级多牛肉粒 仲有花生碎🥜捞檬份量几多 酱汁已经预先放起枱面 自己调节味道味道相当惹味 原先牛肉已经腌制咗 真系几似韩式牛肉味🤣应该同一只腌料 食食吓觉得有少少咸 不过可接受之后捞檬酱汁少少酸酸甜甜咁 好开胃檬粉质感好好 几有弹性唔易烂🥢 冻食又挂少少汁 啱夏天食🧊🥒青瓜🥕红萝卜丝冇任何调味 所以食落清新 而且好爽脆 其实食落唔系好咬到葱油 蒜同花生碎 不过味道已经混入咗捞檬 系几香嘅 但系成口蒜味🙈唯一做得冇咁好系牛肉某部份韧🐂有趣系佢嘅牛肉食落似猪肉😂唔知系好定唔好呢?▶️茉莉花茶🌺跟餐饮品 另外可以拣龙眼水虽然系茶包 但系佢算靓 有真花嘅茉莉花味香 茶唔苦🍵-难怪零负评 果然有返咁上下水准👍🏻 香港唔系咁易揾到好食越南菜环境都唔错 入面多位 餐厅墙挂咗啲好越feel嘅装饰 感觉几warm🇻🇳服
起加路连山道一带好多野食 好彩今日早啲去 唔洗等位
有饭有汤粉 捞檬 小食呢啲例牌菜色 款式算多
Lunch menu包饮品
自动落单等咗5分钟已经上菜🔥
▶️招牌葱油烤牛肉捞檬 ($56)
望落去好丰富多料😍好似人哋韩式拌饭咁
▶️茉莉花茶🌺
跟餐饮品 另外可以拣龙眼水
虽然系茶包 但系佢算靓 有真花嘅
茉莉花味香 茶唔苦🍵
服务好好 上菜超快 而且即使多人 侍应姐姐同哥哥都冇黑面 反而仲好有礼貌咁简接话俾我地知出面有人等紧枱 起码你感觉佢唔系吹你走
价钱亦抵食 经过我搜寻🔍起铜锣湾揾食真系贵 起码$100 所以呢间平均$60 冇加一又高质黎讲真系非常抵食
On budget又想食好西就快啲save低啦😉