2011-10-24
话说尼排系CWB既SOGO番工~放左就同朋友一齐去左食野~ 发现尼间甜品店!佢既装修都要啡色为主题~望落都几舒服!!我个人认真系好值得一试~ 因为拿破伦本生制作既功夫唔简单!而且价钱合理,同埋又好味~加埋佢个柠檬酱`少少清新既感觉真系唔错!(其实佢重有好多唔同既酱,我都未试晒)尼个就系第2只味道既拿破伦(香蕉朱支力榛子酱) 系我朋友食既~我食左一啖`味道都好好(但我钟意柠檬酱多啲)尼个CAKE既榛子加左啲野`野落去食有啲黏牙冇左原本榛子粒既口感~ 但朱古力味道方面唔错朱古力层饼 尼个层饼我头头试少少个时会觉得苦,但当我咁多层一齐食又唔同左!睇到中间个层其实系柠檬层黎! 加埋本生有少少苦既层饼食完全唔同晒~另外值得赞既地方就系 水!!比较少既甜品店会提供水~ 而且佢既水加入柠檬对于我地食甜品既人客食完之后饮番啖,可以清一清自己既味蕾而同朋友一齐就可以饮完一啖先再试下朋友既甜品` 唔会同自己甜品既味道捞乱
放左就同朋友一齐去左食野~ 发现尼间甜品店!
佢既装修
都要啡色为主题~望落都几舒服!! 我个人认真系好值得一试~ 因为拿破伦本生制作既功夫唔简单!
(其实佢重有好多唔同既酱,我都未试晒) 尼个就系第2只味道既拿破伦(香蕉朱支力榛子酱) 系我朋友食既~
我食左一啖`味道都好好(但我钟意柠檬酱多啲) 尼个CAKE既榛子加左啲野`野落去食有啲黏牙
冇左原本榛子粒既口感~ 但朱古力味道方面唔错 朱古力层饼
另外值得赞既地方就系 水!!
比较少既甜品店会提供水~ 而且佢既水加入柠檬
对于我地食甜品既人客食完之后饮番啖,可以清一清自己既味蕾