2021-06-06 99 浏览
入到探花这餐厅非常有格调,坐得舒适,坐在大窗边既sofa位置,非常 chill,餐厅用既餐具都几华丽, 就算筷子都用上陶瓷 ,感觉更elegant! 紫云淮山, 用上淮山至于颜色方面就用咗火龙果,颜色粉粉紫紫,酱汁用上芝麻酱,感觉更清香" 淮山嘅清爽,好正!话梅车厘茄, 去皮嘅蕃茄吸晒华梅嘅酸香,别有一番风味! 既开胃又醒神。红虾多士用了原只红虾做 topping, 下边嘅多士非常香脆, 虾肉爽口弹牙!旁边嘅酱汁,有阵阵肉虾头做出嚟嘅香味同埋蕃茄香!mix埋食好有层次感。探花xo酱小炒王有腰果,虾干,三色椒,青葱,花生芽! 花生芽有别于一般嘅芽菜,更加爽甜有质感 非常丰富既配合,劲有镬气! 厨师有功价, 味道唔会过咸但又够香浓。凤梨樱花虾炒饭, 饭嘅颜色用咗红菜头去上色,令到色彩更加严厉! 加上有大量嘅樱花虾相当有质感! 炒饭非常干身唔油腻,而且仲粒粒分明!正~餐厅员工都有礼,用餐过程好舒服!

餐厅员工都有礼,用餐过程好舒服!