2018-06-30 132 浏览
今日同屋企人去左旺角附近食晚饭,我屋企人朋友就介绍左一间叫「私家厨房」嘅中菜,话佢d小菜好掂叫我去试下!位置都好方便,行两分钟就到油麻地地铁站!上到餐厅,装修都几特别,每张枱都窗帘,仲可以关上,增加私隐度,多人仲可以包房tim!餐牌:椒盐一口豆腐~我地就叫左个小食先,呢个一口豆腐,虽然佢系小食,但系大碟到好似小菜咁😂豆腐外层炸得好香脆,但里面劲滑,味道唔错烧汁脆米安格斯牛柳粒~我想讲呢到碟碟小菜都好大碟!份量好多,好抵食!牛柳粒好有口感,仲有茄子粒做配菜,个酱汁好好味,令到茄子更加入味家乡蚝煎~佢同平时嘅蚝饼有少少分别,佢系比较扁身,但系又系另一种新食法,仲好足料好搞嘢啫啫通菜煲~个名好搞笑😂d通菜非常多,食极都有😂特别在佢加左年糕同肉碎,非常惹味呢间餐厅真心唔错,食物份量多,味道唔错,餐厅仲可以包房,下次我约埋班朋友,早d预约,黎食饭睇波!

餐牌:

椒盐一口豆腐~

烧汁脆米安格斯牛柳粒~

家乡蚝煎~

好搞嘢啫啫通菜煲~