2010-10-19
去食之前系OPEN RICE SEARCH左几间法国餐厅.谂住见依度的房菜, 试下好无味, 所以就两日前BOOK左位,星期日最早晚餐时段- 6:30PM.我同表姐两个早左5分钟到, 不过入面已经有两围台坐紧..每人最低消费340 HKD,其实就系成张MENU 由前菜,餐汤, 主菜,甜品,, 计计埋埋每样点一样就OK够数..我地前菜叫左个SALMONE TARTAR同 蜗牛两个齐齐叫左FRENCH ONION SOUP- 饮完都已经好饱.. D芝士好CHEESY =P之后上主菜前, 又会俾个FREE SORBET俾我地. REFRESH下个咀.. (不过食完个咀D牙黑晒. 哈哈)主菜分别叫左RIB EYE同埋DUCK LEG- DUCK LEG系咸D既.但系佢有好多APPLE俾我地送黎食, 好味道!个扒摆得好靓!! D SAUCE唔够多, 但系其他配菜都好好味!到左甜品时间, 系度左谂右谂之际 ( 我成张LIST都想试啰!, 一开始同表姐提过想试ICE MOUNTAIN)跟住就有人拎住个点左CANDLE既ICE MOUNTAIN. 仲要个MANAGER过黎唱生日歌? 哈哈. 劲搞笑..之
星期日最早晚餐时段- 6:30PM.
我同表姐两个早左5分钟到, 不过入面已经有两围台坐紧..
每人最低消费340 HKD,
我地前菜叫左个SALMONE TARTAR同 蜗牛
之后上埋个要等20MINS既类似 梳乎里既DESSERT ( DARK CHERRY有4-5粒啦入面..口感都OK.. XD)
食完TOTAL用左两粒钟时间, 埋单好似有少少唔够每人340 =P 但系因为生日所以就无所谓..
下次去食DINNER实要叫多个APPETIZER或者DESSERT XDD
有机会真系去试埋佢个LUNCH SET !! ^^