2023-08-26
平时成日去D2 place行街 今次见到二期新开左 十二味分店🙀紧系同fd去try try🐟🌶️ 晚市都好fill 门口都有几个人排队 不过等左阵就入到~今次紧系叫左人见人爱酸菜鱼🐟🌶️一上菜, 鱼既份量放到盆满钵满, 一眼望上去真系人见人爱呀! 因为份量真系好多, 而且每一啖鱼都充满住酸菜既香味! 师傅落左少量辣椒+麻椒, 所以食落去更加开胃, 令我不自禁要品尝多几啖鱼既鲜味!本身酸菜鱼都有埋窝荀、宽粉 真系好入味!!小食方面叫左份老坛子凤爪带点酸辣, 食落去好爽口弹牙, 作为前菜一流另外仲叫左陈皮鲜菌牛肉,算系凉拌小食, 食落去超麻, 牛肉腌得好入味, 每一啖都充满牛肉既鲜味同辣味😻🌶️当然唔少得炒莴笋🥬份量非常多, 食落去好清新好fresh, 前面食左比较重口味既野, 食返D蔬菜可以中和返之前既饱腻感!So far, 呢间餐厅既性价比的确几高, 因为每碟份量既size都好多, 作为胃口细既本小妹, 真系未必食得晒架~
今次紧系叫左人见人爱酸菜鱼🐟🌶️
本身酸菜鱼都有埋窝荀、宽粉 真系好入味!!
小食方面叫左份老坛子凤爪
带点酸辣, 食落去好爽口弹牙, 作为前菜一流