2024-02-13 107 浏览
有一段时间冇嚟D2 Place,今晚同男朋友喺呢度行完街之后见到呢间越南嘢,就决定试吓餐厅都几阔落,坐得舒服,啱晒一路倾偈,一路慢慢食火焰铁板酸辣烧牛柳服务员会帮我地落个酸辣汁落铁板😍一落即刻喳喳声好引人食指大动😆即刻拎起一串食,牛肉软腍,牛肉味够浓,肥瘦适中所以食落完全唔会柴酸辣汁味道好惹味,甜甜酸酸又带啲微辣,好食👍🏻海防爆炒香茅鸡肾我同男朋友都好铁意食鸡肾😆呢个入口满满香茅味食落获气够,鸡肾口感又爽又腍,好正🤭真心劲多香茅大葱,食落系非常香口软壳蟹牛油果米纸卷米子卷内馅超丰富,有花生碎、甘笋、粉丝、牛油果同生菜等等配埋炸软壳蟹识落口感超级丰富❤️配搭嘅米纸卷汁酸酸甜甜好开胃家乡烧猪腩肉拌檬檬粉嘅份量比想像多,而且佢地个口感带烟韧,比平时食开滑溜得多,仲要唔会食到成口粉配上咸香又有唔少猪肉既汤,𠽌下一啖𠽌下又一啖,就算份量多都清哂咁滞。同埋烧猪腩肉嘅份量都好多,块块都唔细块,口感厚实,食得满足。越式芋圆椰汁冻用椰子壳装住既椰汁冻,好似布丁咁香软滑溜。配料除左有芋圆,仲有碎麦片、芒果粒、士多啤梨片同西米而且个底仲要有红豆蓉,就算椰汁冻既份量都系好似前面既送菜咁大份都唔会觉得食厌食腻。椰

餐厅都几阔落,坐得舒服,啱晒一路倾偈,一路慢慢食

火焰铁板酸辣烧牛柳

酸辣汁味道好惹味,甜甜酸酸又带啲微辣,好食👍🏻

海防爆炒香茅鸡肾
我同男朋友都好铁意食鸡肾😆呢个入口满满香茅味
食落获气够,鸡肾口感又爽又腍,好正🤭

真心劲多香茅大葱,食落系非常香口

软壳蟹牛油果米纸卷
米子卷内馅超丰富,有花生碎、甘笋、粉丝、牛油果同生菜等等
配埋炸软壳蟹识落口感超级丰富❤️
配搭嘅米纸卷汁酸酸甜甜好开胃

家乡烧猪腩肉拌檬

越式芋圆椰汁冻

而且个底仲要有红豆蓉,就算椰汁冻既份量都系好似前面既送菜咁大份都唔会觉得食厌食腻。椰汁冻既椰汁味够香浓,配料又有唔同香味同口感,做呢餐既结尾一流。