2016-06-22 449 浏览
今天同朋友过咗铜锣湾SHOPPING,见到呢间达人包车好多人帮衬,我哋当然唔会放过有美食嘅机会喇,好在等咗唔系好耐,就可以埋位佢哋嘅前菜同食韩国泡菜差唔多,有青瓜萝卜酸、沙拉酱拌玉米、辣泡菜,口感比较酸爽人参鸡汤比较清淡,但人参味好浓郁,鸡味十足,味道一定极正芝士排骨份量一d都唔输蚀,大大一个铁板盘,中间系大大旧嘅酱汁焗排骨,有金针菇年糕芝麻调味,芝士系铁板外围嘅凹槽,食排骨果阵再沾上芝士口感更加好,如果捞埋一齐除咗分布唔均匀,仲会影响芝士嘅味道部队锅其实有d类似麻辣烫火锅,将食材搭配好就可以等佢慢慢涮下涮下,蔬菜都好新鲜,味道鲜爽,最主要仲系果种同朋友坐埋一齐边倾计边涮涮下嘅感觉喈系呢度当然唔少得佢哋嘅超大串烧啦,蔬果牛肉五花肉大虾等等,荤蔬搭配,唔会食到饱饱济济芒果汁饮料和西柚果汁饮料冰凉清甜,沁人心脾,解渴必备
人参鸡汤比较清淡,但人参味好浓郁,鸡味十足,味道一定极正
芒果汁饮料和西柚果汁饮料冰凉清甜,沁人心脾,解渴必备

2016-06-06